1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Silivri'de zorla fuhuşa 11 gözaltı

Silivri'de çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak, uyuşturucuya alıştırdıkları yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ve uyuşturucu madde sattıkları belirlenen 11 kişi yakalandı.

Silivri'de Hayrettin G. elebaşılığındaki çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinin, yabancı uyruklu kadınları uyuşturucuya alıştırarak zorla fuhuş yaptırdıkları ve uyuşturucu madde sattıkları belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesinden sonra Hayrettin G'ye ait otele adli makamlardan alınan izinle operasyon düzenlendi.

Operasyonda, suç örgütünün elebaşı Hayrettin G'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi ile otelde zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 5 kadın yakalandı.

Otelde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, 120 gram eroin, 1 gram kokain, 222 adet uyuşturucu hap, 160 gram esrar, 3 adet ruhsatsız tabanca, 65 adet değişik ebatta fişek ile 3 adet muşta ele geçirildi.

Ruhsatsız silahların yapılan kriminal incelemelerinde, Silivri'de bir araca ateş açılması ile Bağcılar'daki bir alışveriş merkezinin güvenlik görevlilerinin yaralanması olayında kullanıldığı belirlendi.

Otelde ele geçirilen araçlardan birinin Esenkent'ten çalındığı, diğer aracın ise sahte evrak düzenlenerek kullanıldığı anlaşıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu 5 kadın, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne gönderildi. Hayrettin G'nin aralarında bulunduğu 11 kişi ise, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
A.A
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?