3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Silsile' operasyonu: 32 gözaltı

Bursa'da, vergi borcu bulunan ya da sorunlu araçlara, sahte mühür ve imzalarla ruhsat çıkardığı öne sürülen 38 kişilik örgüt çökertildi. Gözaltındaki zanlılardan trafik takipçiliği yapan 1'i bayan 10 kişi adliyeye sevk edildi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bazı kişilerin LPG işlenmemiş, vergi borcu bulunan sorunlu araçlara sahte belgelerle ruhsat çıkarttıkları yönündeki bilgi üzerine Mali Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. 8 ay süren hazırlıkların ardından 'Silsile' adlı operasyonu başlatan polis, sahte mühür ve imzalarla ruhsat çıkarttıkları belirlenen 32 kişiyi İstanbul, Bursa, İnegöl ve Gemlik'te eş zamanlı yapılan baskınlarla gözaltına aldı. Operasyonda 2 bin adet sahte ruhsat ele geçirilirken, sahte mühürlerin İstanbul'da üretildiği matbaaya da baskın düzenlendi. Yapılan incelemede, zanlıların vergi borcu bulunan, LPG'si işlenmemiş gibi sorunlu araçlara 70 ile 150 YTL arasında sahte mühür, hologram ve imzalarla ruhsat çıkarttıkları belirlendi. 

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyei olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık' ile suçlanan zanlılarla birlikte 2 adet mühür makinesi ve 1 adet mühür kalıbı da ele geçirildi. Operasyonun mali boyutunun 2.5 milyon YTL olduğu, ancak yapılacak çalışmalarla boyutun artacağı belirtildi. 

Zanlılardan sorgulaması tamamlanan Engin D. (31), Yücel A. (30), Mustafa A. ((54), Mehmet T. (26), Ahmet M. (49), eşi Nazikar (36) ve oğlu Mehmet M. (26), Taner K. (38), Hakan Ö. (36) ve Beşir V. (72) adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında 600 araç sahibinin ifadesine başvuran polis, bazı vatandaşların bilinçli olarak, bazılarının da farkında olmadan zanlılara gittiğini belirledi. Ele geçirilen ruhsatlardaki Karayolları Müdürlüğü personeline ait imza bölümündeki imzaların da sahte olduğu tespit edildi. Emniyet yetkilileri, konuyla ilgili vatandaşların müracaatlarını beklediklerini kaydetti. 

Öte yandan toplam 32 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında geçtiğimiz aylarda tutuklanan 6 kişinin de örgüt üyesi olduğu belirlendi. Halen sorgulaması süren 22 kişinin ise önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?