6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Şimşek 'çiçek büfeleri'ne karşı

BERHAN ŞİMŞEK'TEN

Berhan Şimşek, İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Yunus Erdoğan, Uluslar arası Çiçekçiler Federasyonu Türkiye Başkanı Recep Gedik ve çiçekçilerle bir araya gelerek, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Kentin çeşitli noktalarına kurulması planlanan çiçek büfelerine tepki gösteren Şimşek, "Çiçeklerin kokusu da ortadan kaldırılmak isteniyor. 2008 yılında belediyenin çiçek büfeleriyle ilgili olarak partimiz tarafından soru önergesi verilmiş ve bu proje askıya alınmıştı. Fakat daha sonra tekrar gündeme getirildi. Bu projeyle bin 500 tane çiçek büfesi açılacak" dedi.

Roman vatandaşların, "AB'den gelen paradan vereceğiz" denilerek susturulduğunu savunan Şimşek, "Çiçekler hapsedilmek isteniyor" diye konuştu.

Toplantıya katılan İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Yunus Erdoğan, "Biz çiçek büfesi istemiyoruz. Bu proje çiçekçileri tamamen bitirir" derken, Uluslararası Çiçekçiler Federasyonu Türkiye Başkanı Recep Gedik de çiçek büfeleriyle reklam rantı elde edilmek istendiğini ileri sürdü.

Ayağa kalkan bir çiçekçi ise, tepkilerini referandumda "hayır" diyerek göstereceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 12:54:03
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 15:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?