4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sinan Aygün tutuklandı

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan sanıklardan 8’i İstanbul Adliyesine getirildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanların mahkemeye sevki sürüyor.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Adliyesi'ne sevkedislen Mustafa Balbay, Sinan Aygün, Erol Mütercimler, Ercüment Ovalı, Kemal Aydın ve Birol Başaran sağlık kontrolünden geçirildi. Emniyette gözaltında tutulanları taşıyan iki minibüs daha İstanbul Adliyesi'nin önüne geldi. Mahkemeye yeni getirilenler arasında Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un da olduğu ifade edildi.

Getirilenler arasında Mustafa Balbay’ın olduğu bildiriliyor. Öte yandan DGM’ye gelen Sinan Aygün’ün avukatı müvekilinin 12 saat sorgulandığını belirterek, Aygün’ün henüz mahkemeye getirilmediğini söyledi.

İstanbul Adliyesi önüne gelen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli, Mustafa Balbay’ın bırakılacağını beklediğini söyleyerek, “Önemli olan iddianamelerin ortaya çıkmasıdır” dedi. İddianame ortaya çıkınca suçlamalara karşı en sert cevapları vereceklerini söyleyen Zileli, Balbay’ın moralinin iyi olduğunu dile getirdi. Adliyenin önüne Cumhuriyet Gazetesi okurları gelerek Balbay’ın resimleri asılı olduğu CUMOK yazılı pankart açtı.

Öte yandan ATO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aytek ve beraberindekiler adliye önüne geldi. Aytek, “Sayın Aygün’ün siyasi bir amacı yok, biz buraya destek için geldik” dedi.

Diğer taraftan, gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın henüz serbest bırakılmadığı, sorgusunun sürdüğü bilgisi ulaştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sorgulamalarının uzaması üzerine, iddianamenin gecikeceği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Adliyesi’nin bulunduğu Çırağan Caddesi’ndeki bir apartmanın önüne bırakılan poşet paniğe neden oldu.

Apartmanın çevresinde güvenlik önlemi alan polis caddeyi bir süreliğine trafiğe kapattı. Ancak poşetin bırakıldığı apartmanın boşaltılmaması ise dikkat çekti. Bomba uzmanı tarafından fünye ile patlatılan poşetten pet şişe çıkınca cadde trafiğe yeniden açıldı.

Bundan yaklaşık 5-6 dakika önce, Beşiktaş'taki Adliye binasına bir ambulans çağırıldı. Bu ambulansın operasyon kapsamında gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şener Eruygur için çağırıldığı ve rahatsızlanan Eruygur'un hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alın ve Adliye'ye sevk edilen 13 kişiden 9'u tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün tutuklanma istemiyle yetkileri genişletilmiş ağır ceza mahkemesine sevk edildi. Sinan Aygün ile birlikte sorgusu tamamlanan 9 kişi de tutuklama istemiyle ağır ceza mahkemesine sevk edildi

Emekli Orgeneral Eruygur'un durumu iyi

Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan ve sorgusu sırasında tansiyon şikayeti ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un durumunun iyi olduğu bildirildi.


ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Eruygur'un tansiyonunun normale döndüğü, sağlık durumunun iyi olduğu, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle ilgili tetkiklerin devam ettiği kaydedildi.

Sinan Aygün tutuklandı

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Ankara Ticaret Odası( ATO) Başkanı Sinan Aygün, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aygün ile birlikte, emekli albay Hasan Atilla Uğur'un da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 09:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?