4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sınav kağıtlarını düzelteceklermiş!

Beyoğlu Dilnihat Özyeğin Lisesi’nde okuyan üç öğrenci sınav kağıtlarında düzeltme yapmak için girdikleri okulda bekçiler tarafından yakalandı.

Lise 3’üncü sınıf öğrencisi A.B. (17) ile lise 1’inci sınıf öğrencileri A.K. (16) ve S.K (16) geçen cuma sınava girdiler. Sınavları başarısız geçen 3 öğrenci, geçen cumartesi saat 21.00 sıralarında okula girerek sınav kağıtlarını düzeltmek istediler. Okulun arka kısmındaki açık olan kantinin penceresinden içeri giren öğrenciler, ilk olarak kapısı açık olan hizmetli odasına girdi. Buradan aldıkları anahtarla müdür yardımcısı Murat Koç’un odasına giren liseliler, okulun kamera sistemini devre dışı bırakmak için iki bilgisayarın kasasını açarak kabloları çıkardı.

Öğrenciler daha sonra müdür yardımcısının odasını kilitleyerek, sınav kağıtlarının bulunduğu öğretmenler odasına yöneldi. Bu sırada okulda birilerinin olduğunu fark eden iki bekçi, öğrencileri sınav kağıtlarında düzeltme yapacakları sırada yakaladı. Beyoğlu Adliyesi’ne çıkarılan öğrenciler, ifadelerinde, "Derslerimiz kötü. Bu durum ailelerimize yansıyor. Öğretmenler odasında sınav kağıtlarını bulduk. Yakalanmasaydık yüksek not alacak şekilde düzeltme yapacaktık" dedi.

Öğrencilerden A.B. okuldaki bilgisayarların kablolarına zarar vermediklerini öne sürerek "Biz yakalandığımızda müdür yardımcısı Murat Koç okula geldi. Duyduğumuza göre sinirden kablolarını söktüğümüz bilgisayarları tekmelemiş" diye konuştu. Öğrenciler savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi.

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 06:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?