30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sinema camiasını yasa boğan haber!

Sinema ve tiyatro sanatçısı Selahattin Yaman Tarcan, babasına ait beylik tabancasıyla intihar etti. Yaman'ın intiharı, sanat camiası ve sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı.

Alınan bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Kadıköy Göztepe Cavit Paşa Sokak 28-6 Burak Apartmanı'nda ikamet eden sinema ve tiyatro sanatçısı Selahattin Yaman Tarcan (50), babasına ait beylik tabancasıyla intihar etti. Olay yerine gelen polis ekibi ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile savcılığın incelemesinin ardından Tarcan'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu aracıyla morga kaldırıldı. Acı haberin duyulması üzerine bazı sanatçılar olay yerine gelerek Tarcan'ın eşi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Taziye ziyaretine gelen Tarık Akan ve gazeteci Cengiz Çandar, çok üzgün olduklarını belirttiler.

Çağdaş Sinama Oyuncuları Derneği üyesi olan Tarcan, 1979 yılında tiyatro 1987 yılında ise sinema hayatında birçok başarıya imza attı. 'Kadının Adı Yok', 'Gömlek', 'Benim Sinemalarım', 'Işıklar Sönmesin', 'Yedi Uyuyanlar', 'Aşkın Kesişme Noktası' ve 'Umuda Yolculuk' filmlerinde rol aldı. Tarcan, "Umuda Yolculuk" filmi ile En İyi Yabancı Film dalında Oscar Ödülü'ne layık görülmüştü.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?