3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sipariş üzerine otomobil hırsızlığı

İstanbul ve Samsun'da düzenlenen operasyonda, sipariş üzerine otomobil çalarak parçalarını değiştirdikleri öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucu, çeşitli illerden sipariş üzerine çaldıkları otomobilleri parçalara ayırarak yaptıkları yeni araçları sahte belgelerle piyasaya süren kişiler olduğu belirlendi. Bunun üzerine İstanbul'da bir iş yeri ve Samsun'daki bir adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, parçalara ayrılmış halde bir otomobil, 4 adet henüz parçalanmamış otomobil, sahte ruhsat yapımında kullanılan malzemeler, çalınan araçlara ait plakalar ve sahte ruhsatlara yapıştırılan hologramlar ele geçirildi. 

Operasyonda, 2'si Samsun'da, 11'i de İstanbul'da olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında, emekli bir başkomisere ait otomobili parçalara ayırmaya çalışırken suçüstü yakalanan 2 kişinin de bulunduğu belirtildi. Aldıkları siparişler doğrultusunda araba çaldıkları ve bu araçların parçalarını değiştirerek sahte ruhsat ve plakalarla piyasaya sürdükleri iddia edilen şüphelilere ilişkin soruşturma sürüyor.
A.A.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 14:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?