4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Sipariş üzerine toplanmıyoruz'

Tarihi Moda İskelesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işletmesi olan BELTUR tarafından alınmasının ardından başlayan içki yasağı önceki gece yine protesto edildi.

İskele önünde önceki gece toplanan yaklaşık 100 kişi, “Türkiye’yi yobazlara bırakmayacağız, ışığını al da gel” diye slogan atarak, el fenerleri ve mumlarla içki yasağını protesto etti.

Ellerinde içki şişeleriyle gelenlerin de bulunduğu gösteri sırasında, Modalılar adına konuşan eczacı Ali Karlı, “Yara bere içindeki memleketimiz hâlâ kanıyor. Yobazların, gerici yasakların ve özgürlüklere saldırı boyutuna varan her olayın, her günün farkındayız. Aydınlatmak için her hafta iskeledeyiz. Mahalle baskısı hiçbir zaman, hiçbir yerde tersine işlememiştir. Bu ülkede oruç tutmadığı için öldürülen ve daha yeni Moda’da dövülenlerin sayısını unutmadık” dedi.

Açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da gönderme yapılırken, “Sipariş üzerine toplanmıyoruz. Temel hak ve özgürlükler noktasından hareketle, mahallemizde yasak, dayatma ve tercihlerimizin sınırlandırılmasına karşı duruyoruz. İktidardaki AKP desteğini aldığı neoliberallerin söylemiyle sürekli değişimden söz etmektedir. Üst üste kazanılan iki seçimin ardından Başbakan’ın genel merkezinde balkonundan yurttaşlara verdiği demokrasi ve özgürlüklerin genişletilmesi sözü halen belleğimizdedir. İBB, BELTUR, ve TBMM Milli Saraylar Müdürlüğü’ne bağlı işletmelerindeki içki yasağının kalkmasını istiyoruz” denildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 11:02:57
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 11:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?