7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sıra hangimizde?

Merter'de 2 arkadaşlarının ölümü, 1'inin de yaralanmasıyla sonuçlanan tramvay kazasını protesto eden Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencileri, okul önündeki tramvay yolunu trafiğe kapattı. "Sıra hangimizde" yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, okul önündeki yola üst geçit yapılmasını istedi.

Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencileri, arkadaşlarının öldüğü kazayı protesto etmek için bugün derse girmedi. Okul önünde toplanan öğrenciler, "Sıra hangimizde" yazılı pankart ve döviz taşırken, veliler de okula gelerek kazaya tepki gösterdi.

Okula gelip, öğrencilere başsağlığı dileyen Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir okul bahçesinde bir açıklama yaptı. Cinbir, "Okulun içerisinden dışarıya çıkış için bir üst geçit yapmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki kazaların önüne geçeceğiz. Her okulun önüne üst geçit yapmak mümkün değil. Bütün okullarımızın önünde trafik tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu konular teknik konular. İstanbul Büyükşehir Belediyesi üst geçit için gerekli çalışmaları yapacak. Okul çevresindeki kaldırımlar çok dar zaten. Okulun hemen önünde sinyalizasyon sistemi var ve yıllardır kullanılıyor. Çocuklarımızı bu noktada eğitmeye ihtiyacımız var" dedi.

Okul yönetiminin daha önceden üst geçit yapılması talebinde bulunup, bulunmadıkları sorusuna ise Cinbir, "Böyle bir talep olmasına gerek yok. Bu okul benim" dedi. Kaymakam Cinbir'in açıklamaları üzerine bazı öğrenci velileri, önlemlerin önceden alınmamasına tepki gösterdi. Okulun sinyalizasyon sistemine yakın olan kapısının kapalı olduğunu iddia eden veliler, tepkilerini dile getirdi.

Okul Müdürü Eyüp Gülmez ise öğrencilere başsağlığı dileyerek hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerini saydı. Bunun üzerine öğrenciler hep bir ağızdan, "Burada" diye bağırdı. Konuşmalar sırasında bazı öğrenci velileri ıslık çalıp, slogan attı. Müdür Gülmez, öğrencilere pankartları indirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Öğrenciler ise pankartları daha da yukarı kaldırarak konuşmaları protesto etti.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin okula girmeleri istendi. Ancak öğrenciler ellerindeki pankartlarla okuldan çıkarak, kazanın meydana geldiği tramvay yoluna geldi. Burada oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra Mehmet Akif İstasyonu'na kadar yürüdü. Oturma eylemlerini sürdüren öğrenciler, tramvay ve araç yolunun yaklaşık yarım saat süreyle trafiğe kapanmasına neden oldu. Öğrenciler oturma eyleminin ardından okul bahçesinde toplanarak, birbirlerine karanfil dağıttı.

Öte yandan, güvenlik güçleri okul ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 13:38:05
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 16:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?