30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sıraselviler'de gerginlik

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı sendika üyeleri İnönü Caddesi'nden Taksim'e kadar yürüdü.

İnönü Caddesi üzerinde bulunan TÜRK-İŞ 1. Bölge Temsilciliği önünde toplanan yaklaşık 500 kişi ellerinde "1 Mayıs" yazılı bir çelenkle Taksim'e doğru yürümeye başladı.

08.30'da başlaması beklenen yürüyüş, araçlarıyla Taksim'e gelmek isteyen bir grubun polis tarafından Dolmabahçe'de durdurulması üzerine geç başladı. Dolmabahçe'de araçlardan inen sendikacılar yürüyerek İnönü Caddesi'ne geldi. Ardından başlayan yürüyüşte TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da ön
sırada yürüyüş yaptı. Grubun yürüyüşü polisin yoğun güvenlik önlemleri altında devam etti. Bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak, Gümüşsuyu'ndan Taksim'e girişte polis yetkilileri ile görüşüp araçlarının Dolmabahçe'de içeriye alınmadığını söyledi. Bunun üzerine emniyet amirleri bölgedeki diğer polisleri uyararak, araçların geçişine izin verilmesini istedi. Yürüyüş Kazancı Yokuşu'nda son buldu.
Taksim Sıraselviler'de toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup, yürüyüş yapmak isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı.
Güvenlik önlemleri alan polis, kaldırım taşlarını söken gruba tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.
 

1 Mayıs kapsamında Şişli Camii önünden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Polis, göstericileri tazyikli suyla Mecidiyeköy'e kadar kovaladı.
Şişli Camii önünde toplanan bir grup, sloganlarla Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Güvenlik güçleri, dağılmamakta direnen göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Polis, grubu Mecidiyeköy'e kadar kovaladı. Müdahale sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.
DİSK üyeleri, sendika başkanı Süleyman Çelebi liderliğinde toplu halde Pangaltı'ya yürüyüşe geçti.
Ellerinde flama, bayrak ve pankartlarla yürüyüşe geçen DİSK üyeleri, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları attı. Güvenlik önlemleri kapsamında başlatılan yürüyüş sürüyor.
 

Taksim Sıraselviler'de toplanan yüzleri maskeli bir grup, söktükleri kaldırım taşları ve saksılarla yola barikat kurdu.
Güvenlik güçleri, yaklaşık 60 kişilik gruba müdahale ederken, göstericiler çevredeki birçok dükkanın da camlarını taş atarak kırdı. Yüzleri maskeli grubun bekleyişi ve gerginlik sürüyor.
 

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 10:48:29
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 10:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?