30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sirenler acı acı çaldı

İstanbul’da bir tekstil atölyesinde çıkan yangına müdahale ederken şehit olan meslektaşının cenaze töreninde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden itfaiye eri son yolculuğuna uğurlandı.

Şişli İtfaiye Grup Amirliği Başşöför Vekili Mehmet Yılmaz (47), Yenibosna’da bir tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale ederken şehit olan Bakırköy İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Yalçın için dün düzenlenen cenaze töreninde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Dün gece saatlerinde vefat ettiği öğrenilen 3 çocuk babası Mehmet Yılmaz, bugün saat 11.00’de ambulansla Şişli İtfaiye Grup Amirliği önüne getirildi. Burada düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, İtfaiye Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu, vefat eden Yılmaz’ın oğulları Yusuf ve Ercan ile çok sayıda itfaiye çalışanı katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, dün acı bir şekilde bir itfaiye erini kaybettiklerini belirterek, "Onu son yolculuğuna uğurlarken, arkadaşının ölümüne üzülen, yine itfaiye çalışanımız Mehmet Yılmaz, üzüntüye daha fazla dayanamayarak rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Kendisini kaybettik. Acımız çok büyük, umarım bundan böyle bu tür üzüntülü vakalarla karşı karşıya kalmayız. İtfaiye ve belediye camiamızın başı sağolsun" dedi.

Yılmaz’ın cenazesi daha sonra arkadaşlarının omuzlarında ambulansa bindirildi. Ambulansın hareketi sırasında itfaiye araçlarının çaldığı sirenler arasında Gaziosmanpaşa Yıldızkabiha Mahallesi Nur Camii’ne götürülen Yılmaz’ın cenazesi, burada kılınan öğle namazının ardından memleketi Giresun’a uğurlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:09:11
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 13:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?