30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şirinevler'de çile sona eriyor

Şirinevler’de metro ve metrobüs yolcularının da kullandığı yaya üst geçidinde yaşanan yoğunluğun giderilmesi için genişletme çalışması başlatıldı. Çalışma sonucunda üst geçidin merdiven kısmı 8 metre genişliğinde olacak.

Şirinevler’de sabah ve akşam saatlerinde metro ve metrobüs yolcularının yoğun olarak kullandığı yaya üst geçidinde yaşanan insan trafiği nedeniyle yapılan incelemede, köprünün merdivenlerle birleştiği noktada 4 metre daraldığı ve yoğunluğun da bu nedenle oluşturduğu tespit edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında üst geçidin altında bulunan dükkanlar yıkılarak üst geçidin merdivenle birleştiği noktanın genişletilmesi için çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışma ile mevcut hali yaklaşık 4 metre olan merdiven kısmının genişliği her iki tarafından büyütülerek toplam 8 metreye çıkarılacak. 1 hafta sürmesi tahmin edilen çalışmaların ardından insan yoğunluğunun son bulması bekleniyor. Yıllardır bu durumdan sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar yapılan çalışmayla yoğunluğun azalacağını söyledi. Özellikle iş saatlerinde ve hafta sonları üst geçitte yoğunluk yaşandığını söyleyen bir vatandaş, “Bu çalışma sonucunda insanların rahat edecek” dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2013 Pazar 13:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?