2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sirkeci'de uyuşturucu operasyonu

Sirkeci Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde şüphe üzerine inceleme altına alınan bir TIR'ın istepnesinde, piyasa değeri 4 milyon YTL olan 80 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Operasyon anı, saniye saniye kaydedildi.
 
Alınan bilgiye göre, Pendik RO-RO sahasından İtalya'ya ve oradan da Belçika'ya polyester iplik götürmek üzere çıkış yaparak Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı Pendik RO-RO sahasına giren N.E. yönetimindeki TIR, şüphe üzerine detaylı aramadan geçirildi. İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü, Haydarpaşa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada, 34 NMS 94 plakalı dorsenin istepnesi içinde toplam 150 paket halinde 80 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 4 milyon YTL olduğu bildirildi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.
Operasyon anı, polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Selahaddin Aldemir, "Yapılan bu operasyon nedeniyle İstanbul'da son 2 ay içerisinde İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri, toplam piyasa değeri 20 milyon YTL olan 364 kilogram uyuşturucu maddeye el koymuştur" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 12:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?