3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şirket gibi çalışan şebeke çökertildi

Kadıköy'de, düzenledikleri sahte evraklarla çalıntı otomobilleri satarak büyük kazanç elde eden 6 kişilik şebeke çökertildi. Şebeke üyelerinin, şirket gibi organize şekilde çalıştıkları ortaya çıktı.
 
Şebekenin izini süren Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şahıslarla müşteri kılığında bağlantı kurdu. Müşteri kılığındaki polis memurundan araba almaya gelen şebeke üyesi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şahsın ifadeleri doğrultusunda, çete liderinin de bulunduğu toplam 5 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 6 kişinin profesyonelce çalıştıkları belirlendi. "Oto çalıcıları", "plakacılar", "satıcılar" ve "parçalayıcılar" şeklinde çalıştıkları tespit edilen şahısların, Gebze'ye götürdükleri araç için 200 milyon, Antalya'ya kadar götürdükleri araç için de 2 milyar lira yol masrafı aldıkları belirlendi.
 
Benzer suçtan sabıkalı oldukları belirlenen şahıslar, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar, şube çıkışında yüzlerini gizleyerek, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 16:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?