6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sirmen: Rakibim Topbaş değil, Erdoğan'dır

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, "Rakibimiz Kadir Topbaş değil, Başbakan'dı" dedi.
28 Mart 2004 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında oyların sayım ve tasnif işlemi devam ederken, CHP İstanbul İl Başkanlğı binasında Sefa Sirmen'in açıklaması öncesi basın mensuplarıyla partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma, diğer partililerin araya girmesiyle sona erdi. Daha sonra bir açıklama yapan Sirmen, "Sağ seçmen AK Partiye doğru yönelmiş. Çünkü CHP ile AK Parti dışında yüzde 5'in üzerinde oy alan bir parti yok. Beklentim kazanmaktı, beklentim bu değildi. Ama her şeye rağmen bu oranda bana sahip çıktıkları için İstanbullular'a teşekkür ediyorum. Daha çok erken, oyların yüzde 30'u sayılmış durumda. 25 gün İstanbul'un her tarafında İstanbullu'ya ulaşmaya zamanımız olmadı. Tabi rakibimiz de Kadir Topbaş olmadı, Başbakan oldu. Devletin bütün imkan ve olanaklarını yanından ayırmadı. Kendisi gelerek iki kez miting yaptı. İstanbul'u kaybetmemek için devletin bütün gücünü kullandı" dedi.
Sosyal demokrat olarak adlandırdığımız rakiplerinin de AK Parti'den daha çok kendilerine yüklendiğini kaydeden Sirmen, "Anket sonuçları aleyhimizde cereyan etti. Bizimle çalışan, kampanyamıza destek veren insanların motivasyonunu bozmak için değişik anket sonuçları da mutlaka engel oldu. Ama sonuç olarak şunu söylemeliyim, çok kısa zamanda partinin genel oyu ile şu andaki ibreye bakıldığı zaman, henüz sonuçlar kesin olmasa da bir başarı var. Zaman biraz daha uzayabilseydi veya biraz daha erken yola çıkılabilseydi, İstanbullular'ı daha rahat ikna edebilme veya onların güvenlerini kazanma konusunda daha uzun bir mesafe kat edebilirdik. Herşeye rağmen, sonuçların ötesinde benimle birlikte çalışan CHP örgütüne ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kısa zamanda İstanbullular'ın büyük sevgi gösterisi ile karşılaştığını söyleyen Sirmen, "Her zaman onlara minnet duyacağım. Tabi seçimler gelir geçer. İnşallah İstanbul için en iyisi, en hayırlısı olur. Ama İstanbul'u takip edeceğim. Yaşamımız ve siyasetimiz devam edecek. İstanbul'u ve belediyeyi çok yakından izleyeceğiz. İstanbul için yapılan herşeyi destekleriz. Yanlışları da kamuoyu ile paylaşırız. Şu anda tabii kesin sonuç yok ortada. İnşallah kesin sonuç alındığında daha objektif değerlendirme yapacağız" şeklinde konuştu.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?