6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sirmen: Ya ben, ya Topbaş

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, seçmenin İstanbul’da, Kadir Topbaş veya kendisini tercih edeceğini belirterek, "Bunun dışındaki oylar AKP’ye verilecektir" dedi.

Sirmen, The Plaza Otel’de; DİSK, TÜRSAB, TEMA, Çağdaş Eğitim Vakfı, makine mühendisleri ve jeoloji mühendisleri odaları İstanbul şubelerinin de aralarında bulunduğu bazı sendika ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan CHP adayı Sirmen, 28 Mart’ta Türkiye’nin çok önemli karar sürecine gireceğini ifade ederek, sivil toplum örgütlerinin desteğini istedi.

Rakip belli

"Muhtemel rakip belli" ifadesini kullanan Sirmen, İstanbul’da seçimlerin kendisi ve Topbaş üzerinde yoğunlaştığını belirtterek, şöyle devam etti:

"Bunun dışında verilen oylar, AKP’ye verilen oy olacaktır. Bunu mutlaka son gün seçmenler daha iyi değerlendirecek ve belki hiç oy vermedikleri parti ve onun adayına oy vermek zorunda kalacaklardır. Bu da bizim başarımızı noktalayacaktır. Böyle bir beklentim ve umudum var. Bunu başarabiliriz. 4-5 gün bu çalışmayı tüm tabana yayarak seçimlere asılırsak, sonuçlarını şansa bırakmamış oluruz."

DİSK: Bu seçim, emek yanlıları ile karşıtlarının hesaplaşmasıdır

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de, bu toplantıya katılarak bir mesaj vermek istediklerini belirterek, "28 Mart tarihinde yapılacak seçimi, emekten yana olanlar ile emek karşıtı olanların hesaplaşması olarak görüyorum" diye konuştu.

KENTHABER/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 13:13:44
Güncelleme :5 Nisan 2004 Pazartesi 14:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?