30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şırnak'tan İstanbul'a

İstanbul Ticaret Odası (İTO), GAP kapsamındaki 9 ilde uygulanan Sosyal Destek Programı'nın 'Geziyorum-Öğreniyorum Projesi' kapsamında, Şırnaklı ilköğretim öğrencilerini İstanbul'la tanıştırdı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Beytüşşebab Kaymakamlığı'nın maddi imkanları yetersiz başarılı öğrencileri bir sosyal proje olarak İstanbul'u gezip görmeleri amacıyla hazırladığı geziye 50 öğrenci katıldı. İlçenin 13 merkez ve köy ilköğretim okulundaki öğrenciler, beş gün boyunca İTO'nun konuğu olarak İstanbul'un tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleriyle tanıştılar.

Verilen bilgiye göre, başarılı öğrenciler, bugüne kadar sadece televizyonda gördükleri Fenerbahçe Spor Kulübü, Deniz Harp Okulu, Topkapı Sarayı ve Miniaturk gibi mekanları hayranlıkla gezdiler.  Öğrenciler, gezinin son günü olan bugün de İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ı ziyaret etti.  Yalçıntaş, tek tek tanıştığı öğrencilerle sohbet etti. Hepsinin İstanbul'a ilk kez geldiklerini öğrenen Başkan Yalçıntaş, başarı durumlarını da sorduğu öğrencilere, "Hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra sizleri burada daha çok göreceğiz" dedi.

Yalçıntaş, İTO'nun, sosyal sorumluluk projelerini, ekonomik çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Bu kapsamda gerek okul yapımı ve donatılmı, gerekse burs destekleriyle ülke eğitimine destek verdiklerine vurgulayan Yalçıntaş, Şırnaklı öğrencileri de İstanbul'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Yalçıntaş, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onları sevindirmek bizim için mutlulukların en büyüğü. Bu çocuklarımız, bulundukları zor şartlara rağmen önemli başarılara imza atıyorlar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 12:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?