7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sırrı DNA testi çözdü

İstanbul’da, 18 Kasım 2008’de, nişanlısı Muzaffer Serkan Esen’le birlikte ortadan kaybolan Buket Özbudak’ın (21) öldüğü, Adli Tıp Kurumu’nun denizden çıkan ceset üzerinde yaptığı DNA incelemesiyle kesinleşti.

Buket Özbudak, olay günü kız kardeşi Demet’e, “Babama söyle. Yanlış bir şey yapıyorum. Boğaz Köprüsü’ndeyim. İntihar ediyorum. Yattığım odada siyah ajandayı okuyun. Sizi seviyorum. Özür dilerim” mesajı geçti. Aynı gün Buket Özbudak’ın nişanlısı Muzaffer Serkan Esen’in de ortadan kaybolduğu belirlendi. Nişanlıların son olarak görüldüğü otomobil Kumkapı’da terk edilmiş olarak bulundu.

Olaydan beş gün sonra balıkçılar denizden bir erkek cesedi çıkardı. Aileler, çocuklarının kaçırıldığını söyleyerek polise başvurdu. Bir yıl sonra polis, Esen Ailesi’ni emniyete çağırdı ve denizden çıkarılan ceset fotoğraflarına bir kez daha bakmalarını istedi ve aile fotoğraftan teşhis etti. Özbudak Ailesi’ne de, Esen’in cesedinin bulunmasından 10 gün sonra Kumkapı’dan bir kadın cesedi çıkarıldı. DNA sonucunda cesedin Buket Özbudak’a ait olduğu 13.5 ay sonra belirlendi.
 

...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 09:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?