4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şişecam 1 milyar dolar yatırdı

Şişecam'ın cam kompleksini hizmete açan Başbakan Erdoğan, fabrikanın sergisini gezdi. Dünyanın en büyük 13. cam fabrikası, yılda 3 milyar YTL'lik tasarruf sağlayacak.
Türkiye'nin dünyaca ünlü markası Şişecam, Bursa Yenişehir Cam Kompleksi'ndeki 5 tesisini Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla dün devreye soktu.



Önümüzdeki günlerde hizmete girecek 6'ncı tesisle 1 milyar dolara ulaşacak yatırım sayesinde 1.400 kişiye istihdam sağlanacak. Açılışa katılan Erdoğan, "Şişecam, Türkiye'de göğsümüzü kabartan yatırımlara hamd olsun bir yenisini daha ekledi." dedi. 2,5 milyar dolar ciroya sahip Şişecam, 84 üretim tesisinde 17 bin çalışanıyla 130 ülkeye satış yapıyor. Açılışta konuşan Başbakan, Şişecam'ın Uzakdoğu rekabetine karşı geri çekilmek yerine ileri atılmayı yeğlediğini söyledi. Firmanın, cam gibi zaman alan, komplike yatırım süreci olan bir yatırımı kısa sürede yapmasını takdire şayan bulan Erdoğan, dünya liderliğine oynayan Şişecam'ın vizyonunun sanayiye örnek olmasını diledi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da, "Türkiye bundan önce Asya Kaplanları, İrlanda mucizesini, Çin mucizesini konuşuyordu. Artık dünya Türkiye mucizesini konuşacak." dedi.

Şişecam Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman ise Bulgaristan ve Polatlı'da da yeni tesis hazırlığında olduklarını, yeni fabrikaların açılışlarında da Başbakan'ı aralarında görmek istediklerini söyledi. Şişecam Genel Müdürü Doğan Arıkan da yeni tesislerde son teknolojilerle üretilecek ürünler sayesinde tüketicilerin yılda 3 milyar YTL'lik tasarruf sağlayacağını belirtti. Özel teknolojiyle üretilen yeni camlar, ısı tasarrufu sağlayacak. Devreye giren tesisler dünyada 13'üncü büyük cam firması olan Şişecam'ı rekabette daha da ön plana çıkaracak. Arıkan, "Yeni fabrikalarımızda tasarruf ve verimliliği ön plana çıkararak yeni nesil ürünlerin üretimine ağırlık vereceğiz." dedi. Devreye giren komplekste iki büyük Düzcam fabrikası, yeni nesil yalıtım camları üreten 'kaplamalı camlar fabrikası' ve sadece maden suyu şişesi imal eden iki adet 'cam ambalaj fabrikası' üretime geçti

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 13:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?