3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şişhane- Ayazağa hattında tempo arttı

29 Ekim'de deneme sürüşleri yapılacak olan Şişhane- Ayazağa metro hattında çalışma temposu arttı. İstasyonlar, İç Anadolu'dan getirilen özel taşlarla döşendi..

İstanbul'un ana ulaşım metro hattı olan Taksim - 4 Levent metrosunun başını oluşturan Şişhane ile, devamını oluşturan 4 Levent-Seyrantepe- Ayazağa (İTÜ)-Atatürk Oto Sanayi Sitesi-Darüşşafaka hattında çalışmalar hızlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda deneme sürüşleri yapılacak Şişhane-Taksim ve 4. Levent- Ayazağa arasındaki yeni hatlarda kazı çalışmaları ve elektromekanik işlerinin büyük kısmı tamamlandı.

İstasyonlarda, modern mimarinin yanı sıra oryantal mimari de kullanıldı. Giriş çıkış noktaları, gişeler, duvarlar ve yürüyüş güzergâhındaki kolonlar, İç Anadolu'dan getirilen özel parça taşlarla döşendi. Döşemelerde lale ve papatya figürleri işlendi. Sistem için önümüzdeki hafta Türkiye'ye 8 vagon daha getirilecek. Yıl sonuna kadar yeni hatlar için raya indirilen vagon sayısı 28 olacak. 2009'da teslim edilecek vagonlarla birlikte proje kapsamına alınacak vagon sayısı 92'ye ulaşacak. 

ÇEVRECİ VAGON
Yeni hatlarda hizmete sokulacak yeni vagon dün Taksim'de sergilenmeye başlandı. 56 koltuk bulunan her bir vagonda 185 kişi de ayakta seyahat edebilecek. Tüm vagonlarda klima, 6 adet LCD yolcu bilgilendirme ekranı, dijital ok göstergesi ve dinamik yol haritası olacak. Raylı Sistem Müdürü Yalçın Eyigün son model klimalarla donatılan vagonun çevreci olduğunu da belirterek kompresörlerde yağ yerine hava kullanılması nedeniyle yağ atımının olmaması sonucu kirlilik de yaşanmayacağını söyledi.

Sabah
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?