3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şişli'de hırsız operasyonu

Şişli'de gündüz vakti 5. kattaki bir evi soymak isteyen hırsızlar, mahalleye heyecanlı anlar yaşattı. Polis tarafından yakalanan bir zanlı, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Mutfak camından sarkıttıkları çarşafın kısa gelmesi nedeniyle 4. kattan aşağı atlayan zanlılardan biri ise ayak bileğini kırdı. 

Edinilen bilgiye göre, Gülbağ Demirciler Çıkmazı Sokak Hacı Emini Akay Apartmanı'nın 5. katında saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, ev sahibi Meryem Akyazı'nın evde olmamasını fırsat bilen 3 hırsız, kapının kilidini tornavida, kumbara ve törpü yardımıyla sökerek içeri girdi. Akyazı'nın kapı komşusu, apartmandan gelen yabancı sesler üzerine polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ardından alarma geçen polis ekipleri, hırsızların bulunduğu binaya geldi. Ardından polis ekiplerinin olay yerine geldiğini anlayan 3 kişi, içerden aldıkları çarşafları bisiklete bağlayarak camın kanatlarına sıkıştırdı. Ancak boyunun kısa kalması nedeniyle çarşaf 4. katta kaldı. Çarşaf yardımıyla mutfakta penceresinden aşağı sarkan zanlılardan biri, çarşafın kısa gelmesi nedeniyle kendisini 4. kattan boşluğa bıraktı. Beton zemine çakılarak sağ bileğini kıran şahıs, hareket edemediği için düştüğü yerde kalırken, atlamayı başaran diğer bir şahıs ise 1 adet pırlanta set, 2 adet bilezik, 2 adet de küpeyle kayıplara karıştı. 

Evde kalan üçüncü zanlı ise polis ekiplerinin şok baskınında yatak odasında kıskıvrak yakalandı. Polis ekipleri gözaltına aldığı şahsı yere yatırarak kelepçeledi. Ayak bileğinin kırıldığı anlaşılan zanlı için ise polis ekipleri tarafından sağlık ekibi çağrıldı. Elleri kelepçelenen şahıs için bir süre ambulans beklendi. Bu sırada olay yerine gelen Meryem Akyazı, evinin soyulduğunu öğrendi. Zanlı, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından vatandaşların yardımıyla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Yakalanan zanlı ise, dışarıda bekleyen vatandaşlarca linç etmek istendi.
 
Olayı anlatan Akyazı, "Bana telefon açtılar, mevlitteydim. Beni ev sahibim aradı, evime hırsız girdiğini söyledi. Şu anda eve gidip bakacağım" dedi. Akyazı, evini inceledikten sonra, "Hırsızlardan biri içeride yakalanmış. 1 adet pırlanta set, 2 bilezik, 2 adet de küpe çalınmış" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?