30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Şişli'de seçim konvoyları iptal edildi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçede trafik yoğunluğu ve gürültü kirliliğini engellemek için, 29 Mart yerel seçimleri sonrasına kadar seçim konvoylarının iptal edildiğini söyledi.

Sarıgül yaptığı açıklamada, yerel seçim nedeniyle siyasi partiler tarafından yürütülen kampanyalarda oluşan araç konvoylarının İstanbul genelinde trafiği olumsuz yönde etkilediğini ve gürültü kirliliğine yol açtığını belirterek, kendi kampanya ve mitinglerinde araç konvoylarının oluşturulmayacağını söyledi.

Sarıgül, "Siyasi partiler tarafından yürütülen yerel seçim kampanyaları ve düzenlenen mitinglerde uzun araç konvoyları oluşmakta, bu durum hem araç trafiğini altüst etmekte, hem de gürültü kirliliğine neden olmaktadır. İstanbul trafiğinin zaten yoğun olduğu dikkate alınırsa, seçim konvoyları ile birlikte yurttaşlarımızın günlük yaşımı olumsuz etkilenmektedir. Özellikle ambulans, itfaiye, polis gibi acil görev yapan araçlar bazen bu görevlerini yapmakta zorlanmaktadır.

Ayrıca, seçim konvoylarının oluşturduğu gürültü kirliliği de insan sağlığı açısından son dere rahatsız edici olmaktadır. Bu nedenle, biz seçim kampanyamızın geri kalan günlerinde, tüm bu sorunların yaşanmaması için miting ve diğer çalışmalarımızda konvoy oluşturmayacağız. Diğer parti ve adayların da aynı titizlik ve duyarlılık içinde olacaklarına inanıyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 14:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?