4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şişli'de yol çöktü: 2 bina boşaltıldı

Şişli'de, bir inşaatın temel kazısı sonrası yolda kayma oldu. Tehlike nedeniyle zabıta ekipleri 2 binayı mühürledi. Bina sakinleri inşat firması çalışanlarına önlem almadan çalıştıkları için tepki gösterdi. 

Olay dün akşam Gülbağ Caddesi Yenidere Sokak'ta meydana geldi. Akşam saatlerine kadar kepçeyle kazı yapan bir inşaat firması çalışanları kazı yaptıkları alana istinat duvarı çekmeden inşaattan ayrıldı. İnşaatın yol tarafında yaklaşık 4 saat sonra toprak kayması meydana geldi. Kayma sonrası 4 katlı iki binada oturan vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı.



Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri çevrede önlem aldı. Şişli Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri yaptıkları incelemenin ardından yaklaşık 15 ailenin oturduğu binaları boşaltılarak mühürledi. İnşaat firması yetkilileri olay yerinde vatandaşlardan önlem almadan çalıştıkları gerekçesiyle vatandaşlardan tepki gördü.



Firma yetkililerinden 4 kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Çatlak olmayan binaların gerekli önlem alındıktan sonra mührünün söküleceği belirtildi. Komşuları ve akrabalarının yanlarına giden binada oturanlardan bir kişi, yapı sahibi Yaşar Çelik'in AKP'li bir meclis üyesinin yakını olduğunu iddia etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?