6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sivaslılar İstanbul'da hemşehrilerini destekleme kararı aldı

İstanbul’da Sivas Platformu’nu oluşturan 15 dernek, vakıf ve sivil toplum örgütü adına açıklama yapan Haşim Karataş, yerel seçimlerde hemşehrilerini destekleyeceklerini açıkladı.

Mecidiyeköy katlı otoparkta düzenlenen toplantıya yaklaşık 400 Sivaslı vakıf ve dernek yöneticisi katıldı. Platform sözcüsü Karataş, Sivaslıların parti gözetmeksizin Sivaslı Belediye Başkan adaylarını, meclis üyesi adaylarını ve muhtar adaylarını destekleyeceklerini ifade ederek “İstanbul’da 1 milyon 600 bin Sivaslı var. Bunların 582 bini seçmen. Biz rengimizi ve desteğimizi adaya göre belirledik. Sivaslılar yalnız seçici değil, kendi adaylarını, hemşehrilerini tercih ederek seçilen olacaktır.” dedi. Programda konuşan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mukadder Başeğmez, “Kazanmak da kaybetmek de millete hizmet etme yolunda bir şereftir,” yorumunu yaptı.

Sivaslılar Vakfı Başkanı Muhsin Kaya da “ Biz bir platform oluşturduk. Buradan tüm herkese çağrıda bulunduk. Varlığımızı gözardı edenlere cevabımızı sandıkta vereceğiz.” dedi. İstanbul’da Sivaslı seçmenlerin yerel seçimlerde destek verecekleri diğer aday isimleri ve partileri ise şöyle: Mehmet Cihan (SP-Bağcılar Belediye Başkan Adayı), Fikri Köse ( AK Parti -Maltepe Belediye Başkan Adayı), Yusuf Büyük (AK Parti -Samandıra Belediye Başkan Adayı), Fuat Uğur (SP- Şişli Belediye Başkan Adayı), Eyüp Erol (SP- Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı), Salih Güzel (SP- Sarıyer Belediye Başkan Adayı), Ali Yıldız (SP-Sarıgazi Belediye Başkan Adayı). Ahmet Zabun, (Taşoluk).

zaman
Yayın Tarihi : 16 Mart 2004 Salı 14:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?