4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sıvı kaybına maden suyu

Yaz aylarında vücudun kaybettiği su ve minerallerin geri alınması için günde en az 1 litre maden suyu içilmesi önerildi.



İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, yazın insan vücudunun terleme ile büyük miktarda su ve mineral kaybettiğini belirterek su ve minerallerin sağlıklı bir şekilde geri alınması için günde en az 1 litre maden suyu içilmesini tavsiye etti.

Maden suyunun sindirimi kolaylaştırdığını, içerisindeki mineraller sayesinde açlığı bastırdığını, yemek öncesi veya yemek sırasında içilmesi durumunda hızlı bir doygunluk sağladığını aktaran Karagülle, mineralli suların içerdikleri kalsiyum oranı açısından da vücut için çok faydalı olduğunun altını çizdi. Karagülle, maden suyunun yararlarını şöyle sıraladı: "Maden suyu kadınların kalsiyum almaları açısından çok önemlidir. Özellikle osteoporozun önlenmesi ve tedavisi açısından bol maden suyu içilmelidir. Sportif aktivitelerde terleme ile oluşan su ve mineral kaybını karşılar. Büyüme çağında ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacını karşılar, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Mineralli su bir bakıma ucuz bir güzellik iksiridir; içilen mineralli su yalnızca cilt için gerekli suyu sağlamakla kalmayacak, cilt fizyolojisini de destekleyerek gergin ve pürüzsüz bir cildin garantisi olacaktır. Diğer yandan mineralli su sadece içildiğinde değil, aynı zamanda dıştan sürüldüğünde, serpildiğinde, püskürtüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir. Mide, böbrek ve bağırsakların fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olur."

Zaman
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 13:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?