30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Sivil polisim' dedi kurşun yağdırdı

Kadıköy'de sivil polis olduğunu söyleyen silahlı bir kişi ile 2 kardeş arasında çıkan kavga büyüyünce silahlar konuştu. Sivil polis olduğunu söyleyen şahsın silahından çıkan kurşunlarla yaralanan 4 kişiden 2'si kaldırıldığı hastanede can verdi. Ölen şahısların yakınları hastanenin acil servisini birbirine kattı.


Olay gece 01.00 sıralarında Yenisahra Fatih Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süredir mahallede "sivil polisim" diye gezen kimliği belirsiz bir kişi, cadde üzerinde bulunan bir tekel bayiinden sigara aldı.

Bu sırada tekel bayiine gelen Zafer Aydın, bayii sorumlusuna şahsın kendisini ne olarak tanıttığını sordu. "Polisim, dedi" cevabını alan Zafer Aydın şahsın peşinden giderek, şahısla tartışmaya başladı. Bu sırada Zafer Aydın'ın kardeşi Oktay Aydın ve akrabaları Selim Uzun ve Şakir Uzun da yanlarına geldi. 4 kişi sivil polis olduğunu iddia eden şahsı darp etmeye başladı. Şahıs bu kişilerin elinden kurtulunca silahını çekerek ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlar Zafer Aydın ve Oktay Aydın'ın başına, Şakir Uzun'un kasığına, Selim Uzun'un ise kulağında isabet etti. Zafer Aydın kaldırıldığı Haydarpaşa Numune, Oktay Aydın ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Şakir Uzun'un Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken, Selim Uzun aynı hastanede ayakta tedavi edildi.

Olaydan hemen sonra, ölen ve yaralananların yakınları Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne akın etti. Onlarca kişi acil serviste sağlık görevlilerine saldırdı. Polis devreye girince uzun süre arbede yaşandı. Takviye ekiplerin de acil servise intikal etmesiyle kargaşa son buldu. Selim Uzun ve Şakir Uzun'un Barbaros Mahallesi muhtar adayı olduğu öğrenildi.

Olayı gören Yeni Sahra Mahallesi Muhtarı Şeref Uzun, "Ben Kömür dağıtımından geldim sokağa çıktım bir anda sokak karışmış bir yaralı yerde yatıyor panik havası var herkes sağa sola koşturuyor,Bizde mahalle muhtaryız adayım bilsem bu olay muhtarlık adayı ile ilgili oldu o zaman kesinlikle aday olmam benim için insanı canı daha önemlidir'' dedi.
Polis olay yerinde incelemerde bulunarak faillere ait ipucu aradı. Olay yerinde 16 adet boş kovan bulundu. Alınan ifadeler ve yapılan incelemeler doğrultusunda faili yakalamaya yönelik çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 09:08:14
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 09:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?