7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sizi manken yapacağım!

ALMAN KIZLARI

Antalya'da, Alman kızları "Sizi manken yapacağım" diyerek kandırıp dolandırdığı, 14 yaşındaki bir kızı da kaçırdığı iddia edilen zanlı İstanbul'da yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Almanya'da yaşayan Natalia B.(24) ve arkadaşı Nina H.(25), internetteki sosyal bir paylaşım sitesinde Antalya'da manken ve modellik yapacak Alman kızlar arandığı yönündeki ilanı görünce hemen başvurdu. Görüştükleri kişinin dolandırıcı olduğundan habersiz olan Alman kızlar, şahsın isteği üzerine yanlarına aldıkları dizüstü bilgisayar, dijital kamera ve son model cep telefonuyla Antalya'ya geldi.

Kendilerini karşılayan şahıs tarafından otele yerleştirilen Alman kızlar, yanlarında getirdikleri elektronik eşyaları da şahsa teslim etti.

Otel odasında bekleyen kızlar, şahıstan bir süre haber gelmeyince dolandırıldıklarını anlayıp polise başvurdu. Alman basınının da yakından ilgilendiği olayla ilgili olarak polis geniş çaplı inceleme başlattı.

Polis Alman kızları dolandıran zanlıların peşine düşerken, 14 yaşındaki kızının kaçırıldığı yönünde emniyete ihbarda bulunan bir anne soruşturmanın seyrini değiştirdi. Annenin ifadesi üzerine inceleme başlatan polis kaçırılan 14 yaşındaki N.B.'yi İstanbul Sarıyer'de buldu.

Küçük kız kurtarılırken, zanlı Ahmet Y.(28) de yakalandı. İfadesi alınan Almanya doğumlu Ahmet Y.'nin, Antalya'da 2 Alman kızı dolandıran kişi olduğu belirlendi. Zanlı hakkında her iki olaydan dolayı soruşturma açıldı. İfadesi alınan şüpheli adliyeye sevk edilirken, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Öte yandan "manken olma" vaadiyle kandırılan kızların sayısının 30'a yakın olabileceği, şu ana kadar polise 2 kişinin ihbarda bulunduğu bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 15:12:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 17:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?