3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Şizofren katil simit yerken yakalandı!

CUMHURİYET Mahallesi, Büyük Kartopu Sokak’taki 43 numaradaki üç katlı Gürbüz 2 Apartmanı’nın en üst katında oturan evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Hasan Çolaklar, önceki gün saat 02.00 sıralarında evdeki baltayı eline geçirdi.

Emlákçilik yapan Hasan Çolaklar, berberliği kısa süre önce bırakan babası Hüseyin Çolaklar’ın kafasına, annesi Fatma Çolakları’n bacaklarına balta ile vurdu, ağabeyi Mehmet Çolaklar’ı da tanınmayacak hale getirdi.

Savcı izin vermedi

Çığlıkları duyan komşuları 155 Polis İmdat’ı aradı. Polisler geldiğinde sesler kesildi. Komşularla konuşan polis içeri girmek için Küçükçekmece Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Selim Çorbacıoğlu’nu aradı. Savcı Selim Çorbacıoğlu, içeriden ses gelmiyorsa sabah 08.00’de evi kontrol etmelerini istedi ve polislerin girmesine izin vermedi.

Hasan Çolaklar, arabasına binerek evlerinden 500 metre uzaklıktaki İsko Cafe’ye gitti. Otomobilinin el frenini çekip içeriye giren Hasan Çolaklar, cam kenarındaki masada oturan Erol Genç’in yanına geldi ve sigara istedi. Erol Genç de son sigarasını verdi. Hızla kafeden çıkan Hasan Çolaklar, tekrar içeri girip sigarasını yaktı. Çolaklar, bir reklam kataloğunu önüne koyarak, "Nevzat’a hangi cezayı versem" diye yüksek sesle konuştu. Sigarası bitince otomobiline geçti ve evlerinin önüne geldi. Saat 11.00 sıralarında gelen polis, otomobildeki Çolaklar’ı gözaltına aldı. Çolaklar, sağlık kontrolü için polis merkezinden çıkarılırken gazetecilerin, "Cinayetleri niçin işlediniz?" sorusu üzerine, "Öyle bir şey olmadı. Hatırlamıyorum. Şayet olduysa komplodur" dedi.

Hasan Çolaklar’ın otomobilinde boş votka şişeleri bulundu. Bir polis memuru, "Hasan Çolaklar’ı tanırım. Kendisinin, annesinin ve ağabeyinin akli dengesi yerinde değildi. Hatta ağabeyi oturdukları binanın en üst katındaki dairesinden düşüp, hastanelik olmuştu. Ancak olayı ucuz atlatmıştı. Hatta babaanneleri bile normal değildi. Irsi olabilir" dedi.

Bir çocuk babası Hasan Çolaklar, eşinden ayrıldı ve bundan annesi Fatma Çolaklar’ı sorumlu tuttu. Hasan Çolaklar, eşinin önceki evliliğinden olan iki çocuğu için de çevresindekilere "Benim" dedi. Bir süre önce tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden çıkan Hasan Çolaklar, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Hüseyin Çolaklar ve Fatma Çolaklar ile oğulları Muhammet Çolaklar’ın cesetleri yapılan incelemeden sonra Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 08:52:00
Güncelleme :14 Aralık 2008 Pazar 10:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?