3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Skalite 2008 Turizmde Kalite Ödülleri

Turizm profesyonelleri tarafından her yıl verilen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen "Skalite 2008 - Turizmde Kalite Ödülleri", Hilton İstanbul Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu. 

Skal International tarafından verilen bilgiye göre, ödül töreni kapsamında düzenlenen 85. Yıl Cumhuriyet Balosu ile Skalite 2008 - Turizmde Kalite Ödül Töreni'ne; Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili, gecenin ev sahipliğini yapan Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit, Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Skal Türkiye Milli Komite Başkanı Salih Çene ile Skal Türkiye Kulüp Başkanları ve üyeleri, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUREB Başkanı Şerif Yenen'in aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin başkanları ile sektör temsilcileri katıldı. 

Skal International İstanbul Başkanı Kemal Özyiğit, Skalite 2008- Turizm Oskarları'nı, Skal İstanbul Yönetim Kurulu Üyeleri Feza Solaklar, Bahar Birinci, Vedat Bayrak, Patrice Lepkovski, Eyüp Babür ve Ata Eremsoy ile birlikte açıkladı. Buna göre şehir oteli kategorisinde Çırağan Palace Hotel Kempinski ödül alırken, resort otel kategorisinde Hillside Beach Club, seyahat acentesi kategorisinde ise Setur ödüle layık görüldü. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi kongre turizmi dalında, Türk Hava Yolları ise turizm taşımacılığı dalında ödül aldı.

"SKALİTE'DE OYLAMA, TÜM SEKTÖRE YAYILDI" 

Skal International İstanbul Başkanı Kemal Özyiğit, bu yıl 11'incisi gerçekleşen Skalite 2008 organizasyonunun, tüm sektör tabanına yayıldığını söyledi. Özyiğit daha önce sadece Skal üyelerinin katıldığı online oylamanın, bu kez tüm sektör çalışanlarının aday gösterilebildiği şekilde düzenlendiğini belirtti. Özyiğit şöyle devam etti: "9 bin 265 bin kişinin, 62 bin 54 kez aday önermek için oy kullandığı bu şeffaf uygulama ile Skal üyesi turizm profesyonellerinin yanı sıra, turizme gönül vermiş herkesin
'Skalite Ödülleri' için katkıda bulunmasına fırsat verilmiş oldu. İnanıyoruz ki, bu kararımızla, 'Turizmin Oskarları' olarak da anılan Skalite Ödülleri, bundan sonra ülkemizde daha iyi tanınacak, bilinecek ve turizmde kalite bilincinin toplumumuzda gelişmesine daha çok katkıda bulunacaktır." 

Etkinlikte konuşan Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş ise 1998 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. yılı anısına, anlamlı bir projeyi başlatmak istediklerini ve turizmde kalite çıtasını daha yükseklere taşımak için 'Skalite - Turizmde Kalite Ödülleri'ni oluşturduklarını belirtti. Aslantaş, "Bugün Skalite sadece Türkiye'nin değil, Skal International'ın da projesi oldu. Beni, dünya başkanlığına taşıyan önemli taşlardan biri olan Skalite - Turizmde Kalite Ödül Töreni'nde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hiçbir başarı tek başına gelmez, hiçbir başarı tesadüfen gelmez. Biz, çok güzel bir ekip desteğiyle, çok çalışarak, Skal International dünya başkanlığını aldık. Dünya turizminin en büyük sivil toplum örgütünün bir Türk olarak Başkanı olmaktan, çok mutluyum, çok gururluyum, büyük bir onur duyuyorum. Tüm hayatım boyunca, Atamızın gösterdiği çağdaş medeniyet yolunda, Türk insanının, Türk kadınının, yapabileceklerine inanan Atamıza layık olmak için çalıştım. Bu şerefi yaşayabildiğim ve sizlerle paylaşabildiğim için hakikaten büyük mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. 

Öte yandan 85. yıl Cumhuriyet Balosu'nda bir konuşma yapan Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit, "Skal İstanbul Yönetim Kurulu'nda bulunan arkadaşlarımla bir hayalimiz vardı. Cumhuriyetimizin 85. yılında, kutlama haftasını, turizmcilerin Cumhuriyet Balosu ile biz başlatalım istiyorduk. Hayalimiz, bu akşam gerçek oldu" dedi. "Atatürk'ün 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözünü ilke edinmiş olan biz turizmciler, koşullar ne olursa olsun, onun gösterdiği yoldan ilerlemeye devam ediyoruz ve tüm dünya insanlarına güzeller güzeli memleketimizi tanıtmanın, sevdirmenin yanı sıra kazandırdığımız dövizler ile de Türkiye'mizin kalkınmasına ve gelişmesine en büyük katkıyı yapıyoruz" diyen Özyiğit, Hülya Aslantaş'ın 12 gün önce Skal Dünya Başkanı seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:14:55
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 17:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?