30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Soba iki can daha aldı!

Samandıra'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 11 ve 13 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti. Cenaze töreninde çocuklarının yüzlerine son kez bakan anne sinir krizleri geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Zeliha Salman iki çocuğuyla birlikte üst kattaki komşusuna ziyarete gitti. Bu sırada evde ders çalışan 11 yaşındaki İsa ve 13 yaşındaki Melike kömür sobadan sızan gazdan zehirlenerek yere yığıldı. Ave gelen anne iki çocuğunu yerde hareketsiz bir şekilde yatarken buldu.

Komşuların yardımıyla iki kardeş hastaneye kaldırılırken yapılan kontrollerde iki çocuğunda hayatını kaybettiği tespit edildi. Ailenin bir komşusu, "Çocukların anneleri üst kattaki komşuya çıkmış, İki kardeş evde ders çalıştıkları sırada sobadan sızan gazdan zehirlenmişler. İkisi de çok başarılı öğrencilerdi başımız sağolsun" diye konuştu.

Nermin Ahmet Hasoğlu İlköğretim Okulu'na giden iki kardeş için bugün cenaze töreni düzenlendi. İsa ve Melike Salman'ın cenazeleri Abdurrahman Gazi Camii'ne getirilirken, anne Zeliha Salman'a çocuklarının yüzü son kez gösterildi. Tabut açılarak iki evladının cansız bedenini son kez gören Zeliha Salman sinir krizleri geçirdi. Salman baygınlık geçirirken, komşuları yüzüne kolonya ve su serperek kendine ayıltmaya çalıştı. İki çocuğun cenazeleri ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketleri Ordu'ya gönderildi.

Öte yandan, çocukların babası Murat Salman'ın uluslararası seyir yapan bir gemide çalıştığı ve çocuklarının ölümünden henüz haberi olmadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?