4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Soğuk hava hamsi fiyatlarını fırlattı

Etkili olan olumsuz hava koşulları, balık fiyatlarının artmasına neden oldu.

Hamside bu yıl bereketli bir sezon geçirilirken, son günlerdeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle avlanma da güçlük yaşanıyor. Hava sıcaklığındaki düşüşle denizin derinlerine giden hamsilerin az avlanmasının da fiyatların yükselmesinde büyük etkisi olduğu belirtildi.

Gürpınar'daki "Balıkçı Kenan" isimli restoranın sahibi Kenan Balcı, "Rüzgarın sert esmesi sonucu atılan ağın yer değiştirmesi de balık avını olumsuz etkiliyor. Bereketli bir avlanma sezonu geçiriyorduk hava şartlarının olumsuzluğu bizi bu duruma düşürdü. Havalar normale döndüğünde avlanan balık sayısının artacağını ve fiyatların yeniden düşeceğini zannediyorum" dedi.

Müşteriler ise balık fiyatlarının artmasından şikayetçi. Yeni fiyat etiketlerini gördükten sonra şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, bu aralar balık yiyemeyeceklerini o yüzden tavuğa yöneleceklerini belirtti. Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 YTL'den satılan hamsinin kasası 50 YTL'ye, 20-30 YTL arasında değişen çinekopun kasası 60 YTL'ye, 20 YTL olan istavritin kasası ise 50 YTL'ye yükseldi. Balıkçı tezgahlarında ise bir kilo hamsinin fiyatı 1.5 YTL'den 4 YTL'ye yükselirken, tanesi 2 YTL'den satılan 800 gram ağırlığındaki palamutun fiyatı da 8 YTL'ye çıktı. Mezgit ve Levrek kilosu 10 YTL'den satılırken, Çupra 18, Kefal 5, İstavrit 4 YTL'den alıcısına sunuluyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 18:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?