30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sokak köpeklerine kene koruması

Pendik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak sokak köpeklerine yönelik kene ilaçlama çalışmalarına başladı.

Veteriner hekimler tarafından yapılan ilaçlama sayesinde köpeklere yapışan keneler anında ölüyor, böylece virüs tehdidi ortadan kalkıyor.
Pendik Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanan çalışma kapsamında 3 bin 500 sokak köpeğinin kenelere karşı ilaçlanmasına başlandı. Bir buçuk ay sürmesi beklenen çalışma kapsamında sokak köpekleri tek tek tespit ediliyor ve keneleri köpeklerden uzak tutan özel ilaç ile ilaçlanıyor.

Bu özel ilaçlama yöntemi sayesinde köpeklere yapışan keneler anında ölüyor. Böylece olası bir virüs taşıyan kene yok edilmekle birlikte, kene yoluyla bulaşan hastalıkların da önüne geçilmiş olacak.

Pendik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, tüm sokak köpeklerinin daha önceden düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçirildiğini ve aşılandığını ancak yaz aylarıyla birlikte kene vakalarının artması sebebiyle köpeklerin kenelere karşı özel olarak ilaçlandıklarını belirtti. Kenelere karşı koruma altına alınan sokak köpekleri, parazit ve kuduz tehlikesine karşı da sürekli olarak kontrol altında tutuluyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?