1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sokak lambası rezaleti

Gültepe'ye bağlı Talatpaşa'nın ara sokaklarında 12 aracın geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce kundaklanması, mahalle sakinlerini hava karardığında dışarıya çıkamaz hale getirdi. Mahallede 3 aydan beri sokak lambalarının yanmaması vatandaşları tedirgin ediyor.

Huzuru kaçan mahalleliler, bir an önce sokağın aydınlatılması için belediyenin gereken önlemleri almasını bekliyor. Yetkililer ise Yapı İşleri Müdürlüğü'nün 'prestij cadde yapımı' kapsamında söktüğü aydınlatma direklerinin değiştirilmesinin biraz daha zaman alacağını söylüyor.

Metro City ve Kanyon alışveriş merkezlerinin arka kısmında bulunan ve Gültepe'nin en işlek caddelerinden olan Talatpaşa sokaklarındaki direklere 3 aydan beri elektrik verilmiyor. Geceleri sokakların karanlık olması hırsızların ekmeğine yağ sürüyor. Bunun yanında karanlığı fırsat bilen kapkaççılar, mahalle aralarında tetikte bekliyor. Semte uzun süredir elektrik verilmemesinin sebebi olarak da 'prestij cadde yapımı' kapsamında kaldırımların genişletilmesi gösteriliyor. Karanlıkta kalan Talatpaşa sakinleri, geceleri sokağa çıkmaya cesaret edemediklerini belirtiyor. Esnafın saat 21.00'den sonra kepenk indirmesiyle sokak karanlığa bürünüyor. Geçen hafta, birbiri ardına gerçekleşen oto yangınları mahalleliye korku dolu anlar yaşatmıştı. Talatpaşa'nın ara sokaklarında bir saat içerisinde 12 aracın kimliği belirsiz kişilerce kundaklanarak yakılması bu durumu yeniden gözler önüne serdi.

Üç aydır ailesiyle geceleri sokağa çıkamadığını belirten Kerim G., saat 21.00'den sonra mahalle sakinlerinin caddede yürüyemediğini söyledi. Kerim G., "Kaç ay oldu, sokak lambaları yanmıyor. İlla oradan geçerken birilerine bir şey mi olması gerekiyor? Kaç defa Beyaz Masa'yı aradım. Sesli mesaj bıraktım. Ama arayan olmadı. Artık yetkililer buna bir çözüm bulmalı." diye sorunlarını anlattı.

Kâğıthane Ortabayır Mahalle Muhtarı Mustafa Solak, 3 aydır böyle bir problemin bulunduğunu belirterek, hem mahalle sakinlerinin hem de esnafın bu durumdan rahatsız olduğunu vurguladı. Kâğıthane Belediyesi Fen İşleri Müdürü Saim Demirci ise sokak lambalarının kısa sürede yanacağı müjdesini verdi. Demirci, altyapı çalışmaları tamamlanmadığı için elektriğin verilemediğini kaydetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?