4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sokak satıcılarına yönelik operasyon

İstanbul'da sokak satıcılarına yönelik yapılan narkotik operasyonunda, polisle alıveriş yapan uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı. Nefes kesen operasyonlar polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, polis kaçmaya çalışan şahısların peşinden havaya ateş açtı. Sarıgöl'de polisle pazarlık yapan satıcının "Mallar güzel. Herhangi bir şey çıkarsa 24 saat burada bekliyorum" demesi ise dikkat çekti. 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son 2 hafta içerisinde transit uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik yapılan 88 ayrı operasyonda 134 kişinin yakalandığı bildirildi. Yakalanan kişilerle birlikte toplam 59 kilo esrar, 43 kilo eroin, 7 kilo 750 gram Afyon sakızı, 160 bin 302 tablet sentetik hap ile 5 adet tabanca ele geçirildi. 

Uyuşturucu ticaretinde sıkça adı geçen Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Bursa mahallelerini mercek altına alan polis, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı. Alıcı kılığında uyuşturucu tacirleriyle irtibat kuran ekipler, önce alışveriş sonra da operasyon için harekete geçti. Gerçekleştirilen operasyon ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. 

İlk operasyon Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Uyuşturucu tacirleriyle alıcı kılığında irtibat kuran ekipler, yapılan alışverişin ardından harekete geçti. Operasyonda Yılmaz Ş., Veysel Ç., Nejdet Y., Sedat A. ile Kamil Y. gözaltına alındı. Zanlıların üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 62 gram esrar, 7 gram kokain, 23 adet Extacy hap ele geçirildi. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda polisle alışveriş yapan zanlılar fark edilince kaçmaya başladı. Harekete geçen polis havaya çok sayıda ateş açtı. Polisin operasyonuyla yakalanan 5 kişi, sevk edildikleri mahkemece 5 tutuklandı.

UYUŞTURUCU SATICISINDAN "MAL KÖTÜ ÇIKARSA 24 SAAT BURDAYIM" SÖZÜ 

Sarıgöl'de düzenlenen ikinci operasyonda ise Dereboyu Caddesi'nde yine alıcı kılığındaki polise uyuşturucu satmak isteyen Erkan T. gözaltına alındı. Zanlı ile irtibatlı olan 2 kişi daha aynı semtte yakalandı. Bu kişilerle birlikte ise 25 gram esrar maddesi ele geçirildi. Polis kamerasına kaydedilen operasyonda, Erkan T.'nin alıcı kılığındaki polise "Benim mallar tohumsuz, güzel. Herhangi bir şey çıkarsa 24 saat burada bekliyorum" dediği görüldü. 

Üçüncü operasyon yine Gaziosmanpaşa'nın Bursa Mahallesi'nde yapıldı. 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 76 paket halinde hazırlanmış 90 gram esrar, 83 adet Extacy marka hap ele geçirildi. Alıcı kılığında polise uyuşturucu satmaya çalışan Harun G. ve Hakan K. gözaltına alındı. Polis kamerasına yansıyan operasyonda, demir kapıdan polisle alışveriş yapan zanlılar, durumu anlayınca evin arka tarafından kaçmak istedi. Burada daha önceden önlem alan polis, zanlıları kıskıvrak yakaladı. 

İstanbul polisi, İranlı bir şahsın aracında gizlediği yüklü miktarda uyuşturucuyu İstanbul üzerinden Avrupa'ya sevk etmek istediği bilgisi üzerine harekete geçti. Ardından Türkiye sınırları içine giren aracı takibe alan ekipler yapılan takibin ardından harekete geçti. Eminönü'nde durdurulan aracın LPG tankı içerisinde zulalanmış 25 kilo 400 gram eroini ele geçirdi. Bunun üzerine İran uyruklu uyuşturucu kaçakçısı Edris J. M.'yi gözaltına aldı. Polis kamerasına yansıyan operasyonda LPG tankı içindeki uyuşturucuyu bulan polisler "Bingo" diyerek sevinçlerini dile getirdi. Uyuşturucuyu teslim almaya gelen Nurettin ve Özcan U. adlarındaki amcaoğulları da yakalandı. Operasyonda uyuşturucunun mal sahibi olduğu öne sürülen Mesut B. de daha sonra gözaltına alındı. Yetkililer, Mesut B.'nin uyuşturucudan elde ettiği paralarla Bahçeşehir'de bir villa satın aldığını belirledi. Mesut B.'nin 160 bin YTL'lik cipine de el konuldu. Adliyeye sevk edilen 4 kişi de tutuklandı. 

Beşinci operasyon ise, Avcılar'da gerçekleştirildi. Otomobillerini tamire götüren biri emekli, biri istirahatli 2 polis memurunun bazı kişilerden şüphelenmesi üzerine 14 kilo 900 gram eroin maddesi ele geçirildi. Avcılar Cihangir'de bir oto tamircisine giden 2 polis, tamircinin karşısına yanaşan ticari taksiden şüphelendi. Araçtan inen kişilerin şüpheli hareketlere taksiden aldıkları çantayı başka bir araca nakletmesi üzerine polisler karakola haber verdi. Durdurulan araçta bir tane jant bulundu. 

Narkotik polisi, stepne içinde uyuşturucu sevk edilmiş olabileceği ihtimali üzerine jantı kriminal polis laboratuarına götürdü. İncelemelerde jantın üzerinde uyuşturucu bulgusuna rastlandı. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi. Operasyonda 14 paket halinde 14 kilo 900 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda Muhittin Y., Coşkun T. ve Ferit Y., gözaltına alındı. Ferit Y.'yi yakalayan polis, diğer zanlılarla irtibat kurdurarak serbest bırakılması için polislerin 5 bin YTL istediği söyletildi. Buluşma
noktasında diğer zanlıları da yakaladı. 3 zanlı tutuklandı. 

Öte yandan, narkotik polisi, son 20 gün içerisinde yurt dışına uyuşturucu madde kaçırmak isteyen Güney Afrikalı 3 kadın ile birlikte toplam 7 kilo eroin ele geçirildi. Narkotik polisinin Atatürk Havalimanı'nda 700 özel güvenlik elemanına eğitim vermesinin ardından 3 kadının da özel güvenlikçiler tarafından yakalandığı ve polise bildirildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 15:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?