30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sokak sokak eşi ve 2 çocuğunu arıyor

Yaklaşık 2 ay önce ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşen Mehmet Tırşo, 1 ay kadar önce ansızın ortadan kaybolan eşi ve 2 çocuğunu bulabilmek için elinde fotoğraflarla sokak sokak dolaşıyor. Eşinin ve çocuklarının hayatından endişe duyan Tırşo, polis ve vatandaşlardan yardım bekliyor.

Edinilen bilgiye göre eşinin isteği üzerine 2 ay önce Sivas'tan İstanbul'a taşınan ve Şişli Kurtuluş'ta bir restoranda garsonluk yapmaya başlayan Mehmet Tırşo (34), işe gitmek üzere 22 Haziran tarihinde Kurtuluş Pervaz Sokak'taki evinden ayrıldı. Saat 01.00 sıralarında eve dönen Tırşo, her zaman kendisini bekleyen eşinin evde olduğunu düşünerek zile bastı ancak kapı açılmayınca kendi anahtarıyla içeri girdi. Eşi Esma Tırşo (29) ve çocukları ilköğretim 3.sınıf öğrencisi Enes (9) ile kızı İlayda'yı (5) evde bulamayınca eşinin cep telefonunu aradı. Telefonun kapalı olduğunu gören Tırşo, akrabalarına eşini ve çocuklarını sordu. Bütün çabaları sonuçsuz kalan Tırşo, Feriköy Polis Merkezi'ne giderek kayıp ihbarında bulundu. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na da durumu bildiren Tırşo uzun bir süre haber alabilmek için bekledi. 8 Temmuz'da gelen bir telefonla ümitlenen acılı baba, telefondaki kişinin "Adapazarı Tren İstasyonu'na gel çocuklarını al" demesi üzerine 3 arkadaşı ile bu adrese gitti ancak uzun süre beklemelerine rağmen ne çocuklarını, ne de kendisini telefonla arayan kişiyi görebildi.

Tırşo yaklaşık 1 haftadır çocuklarının ve eşinin fotoğrafları ile İstanbul'u karış karış dolaşıyor. Fotoğrafları taksi ve otobüs duraklarındaki insanlara gösteren Tırşo, "Polis ve savcılıktan bir sonuç çıkmadı artık duyarlı insanlardan yardım bekliyorum" diye konuşurken, ümidinin gün geçtikçe tükendiğini ifade etti. Tırşo, "Tek istediğim birisinin çocuklarımdan bir haber vermesi. Sağ mı değiller mi haberim olsun. Manevi olarak çöktüm, işe dahi gidemiyorum" şeklinde konuştu. Eşine seslenen Tırşo, "Eğer kendi isteğinle gittiysen oturup konuşalım, gerekirse ayrılırız. Ancak çocuklarımdan haberim olsun. Kimse bana çocuklarımdan ayırmaktan daha büyük bir kötülük yapamaz" dedi.

Acılı baba vatandaşlardan eşi ve çocuklarını görmeleri halinde polise ihbarda bulunmalarını istiyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 10:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?