1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Sokakta Şenlik' başlıyor

Genç sanatçıların girişimi ve Hangar Sanat Derneği’nin desteğiyle Sokakta Şenlik 31 Ağustos – 2 Eylül tarihlerinde Beyoğlu’nda düzenleniyor.

Bu şenlik başka şenlik. Bu şenliği genç sanatçılar düzenliyor. Yer Beyoğlu, müzik dükkanlarının sıralandığı, müzisyenleri, jonglörleri, ressamları görmeye alışık olduğumuz sokaklar. Sanatçılar performanslarına aynı yerde devam ediyor, tek fark gelip geçen bizleri sanata davet ediyorlar bu kez; sadece izleyici olarak değil katılımcı olarak da. Çünkü onlar herkesin sanatçı olduğunu düşünüyorlar, yaşama eyleminin bile sanata dönüştürülebileceğini söylüyorlar. İçimizdeki sese kulak verip Beyoğlu’nda akıp giden bu sanat bayramının bir parçası olmaya çağırıyorlar bizleri. Bu görüşte birleşen genç sanatçılar performans ve atölye çalışmalarıyla 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Galata meydanı ve Tünel arasında kalan sokaklarda olacaklar. O günlerde etrafımızda ateş üfleyen, top çeviren, kukla oynatan, pandomim yapan performançılar göreceğiz; çocuklara yetişkinlere özel etkinliklere katılabileceğiz, sokağa ve hayata dair kısa filmler izleyeceğiz, sokaklara yerleştirilen fotoğraflara, heykellere bakacağız birlikte, belki ilk defa bir sokak tiyatrosu izleyeceğiz ve o tiyatronun oyuncusu olacağız. Sanatçılar platform, ses sistemi, projektörler olmadan gerçekleştirecekler performanslarını, sokağın dilinden konuşacaklar, günlük yaşamlarına devam edecekler aslında; dönüp bakmadığımız, içine dalmaktan çekindiğimiz veya umursamadığımız renkleri, sesleri, hareketleri fark etmemizi, kafamıza o yana çevirip onları içimizde bulmamızı sağlayacaklar belki de. Sokakta Şenlik Beyoğlu Belediyesinin izni ve desteği ile düzenlenecektir.

Şenlik programımız ekte ama sizin katkılarınıza her zaman açık. Sokakta şenliğin bir parçası olmak isteyen herkesi enstrümanıyla, oyuncağıyla, arkadaşıyla, ailesiyle nesi varsa onunla bekliyoruz.

.
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 13:03:46
Güncelleme :29 Ağustos 2007 Çarşamba 13:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?