3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Son tüp için geri sayım başladı

Marmaray projesinde batırılacak 11'inci tüp tünelin deniz dibine indirilmesine az bir süre kaldı. Arkeolojik kazılar, projeyi 2 yıl geciktirdi..

Marmaray Projesi'nde son tüp tünelin iki hafta sonra batırılması planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, denizin dibine batırılacak 1 nolu tünel, Marmaray Projesi'nin 11. ve son tüp tüneli olacak. Tünelin batırılma tarihi meteorolojik verilere ve boğazın akıntısına göre daha sonra belirlenecek.

135 metre uzunluğunda ve 15 bin ton ağırlığındaki son tünelin denizin dibinde açılan kanala yerleştirilmesinin ardından, diğer tüneller ile birleştirme işlemi yapılacak, sızdırmazlığı sağlanacak, etrafı doldurulup üstüne beton dökülecek. Daha sonra karadaki tünellerle denizin dibindekiler birleştirilecek. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Japon yüklenici firma, Gama- Nurol şirketi ve Avrasya Müşavirlik firmasının yürüttüğü projenin 2009'da bitirilmesi planlanıyordu. Ancak yapılan arkeolojik kazılar, projeyi 2 yıl geciktirdi. Böylece projenin bitiş tarihi Ekim 2011 olarak belirlendi.

Sabah
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:17:49
Güncelleme :13 Eylül 2008 Cumartesi 13:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?