1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sony'nin İstanbul randevusu

Sony, bin 500 küresel iş ortağını İstanbul'da bir araya getiriyor

ÜSTESİNDEN GELİRİZ... Sony Eurasia Türkiye Genel Müdürü Noohi "İstanbul'da yapılacak bu büyüklükte toplantının üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz" diyor

Sony, küresel iş ortakları toplantısını Temmuz 2008'de Türkiye'de bir araya getirme kararı aldı.. 


 Küresel markalar toplantılar için Türkiye'yi tercih etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Olympus, 420 gazeteciyi gruplar halinde İstanbul'da foto safariye çıkarmıştı. Sony Eurasia da "Sony Global Marketing Partners Conference Sony Global İş Ortakları Konferansı"nı 2008 yılında Türkiye'de gerçekleştirileceğini açıkladı. Sony'nin global olarak düzenlediği en büyük etkinliklerden biri olan bu konferansa tüm dünyadan yaklaşık bin 500 kişi katılacak.

İLK KEZ OLACAK
Daha önce Paris, Los Angeles gibi merkezlerde gerçekleştirilen etkinliğin ev sahipliğini İstanbul ilk kez üstlenmiş olacak. Konuyla ilgili olarak Sony Eurasia Türkiye Genel Müdürü Mohsen Noohi, bu etkinliğin İstanbul'da gerçekleştiriliyor olmasının hem Sony Eurasia hem de tüm Türkiye için gurur verici bir gelişme olduğunun altını çizdi. Noohi, "Biz bu büyüklükte toplantının üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Bu Türkiye'nin istikrarlı ekonomisi ve genç nüfusuna duyulmuş güven. Bu toplantı Japonya Amerika ve Fransa'dan sonra ilk kez Türkiye'de düzenleniyor olması da bize gurur veriyor" diye konuştu. Bu arada, Sony'nin Avrupa'ya hizmet veren internet sitesinin altyapısını 150 Türk yazılımcı hazırladı.

SİTE TÜRKLERE EMANET
Noohi, projenin Hindistan veya başka ülkede değil, Türkiye'de hazırlanmasının Türk yazılım mühendisinin yetenekleri ve kalitesi yüzünden olduğunun altını çiziyor. Noohi, "Sony Eurasia sadece pazarlama değil, Türk mühendislerine yaptığı yatırımla Türkiye'ye inandığını gösteriyor. Bu projeye daha önce Türkiye'de çalışarak destek veren yöneticilerinde büyük katkısı var" dedi. Yazılım grubunda çalışanların yüzde 70'inin kadınlardan oluştuğunu belirten Noohi, "Çalışanlarımıza güveniyoruz. Sayıyı artıracak projeleri yapmak istiyoruz" diye konuştu.

TİMUR SIRT/sabah
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?