3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Soros, Barthalomeos ile görüştü

Dünyanın en büyük spekülatörlerinden ABD'li milyarder iş adamı George Soros, Fener Rum Patrikhanesi'ne gelerek, Patrik Barthalomeos ile görüştü. 

İstanbul'da bulunan Soros, saat 17.00 sıralarında Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi. Bir minibüsle Patrikhane'ye gelen Soros'u papazlar karşıladı ve yönetim binasına kadar kendisine eşlik etti. Patrik Barthalomeos ile Soros, basın mensuplarına görüntü verdikten sonra başbaşa görüşmeye çekildi. Görüşme, yaklaşık 1.5 saat sürdü. 

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan George Soros, Patrikhane'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Patrik Barthalomeos'u 1999 yılında, Prag'da tanıdım. Çevreye duyarlılığından dolayı kendisini çok seviyorum" diye konuştu. Soros açıklamanın ardından Patrikhane'den ayrıldı. 

Öte yandan George Soros'un ziyaretinden önce, olası protesto gösterilerine karşı polis, Fener Rum Patrikhanesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Patrikhane çevresine Çevik Kuvvet ve Yunus polisleri yerleştirilirken, ziyaret sırasında herhangi bir olay meydana gelmedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 03:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?