30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Soyguncuyu dövmesi ele verdi

Kartal'da bir kuyumcu dükkanına giren silahlı 3 kişi, işyeri sahibini tehdit ederek 5 kilo altın ve 6 bin TL parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, kamera kayıtlarından hırsızlardan birinin kollarında dövmeler olduğunu belirleyince hırsızlık olayı kısa sürede aydınlandı.

Kartal Samandıra beldesi, Fatih Mahallesi, Yakacık Caddesi'nde bulunan Zeynel Abidin Çelik'in sahibi olduğu Özçelik Kuyumculuk'a gelen silahlı 3 kişi işyeri sahibini tehdit ederek yaklaşık 5 kilo altın ve 6 bin TL parayı aldıktan sonra olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Bunun üzerine olay yeri inceleme ekipleri kuyumcu dükkanında parmak izi çalışması yaparken, işyerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenip, dükkan sahibinin ifadesi alındı. Kamera kayıtlarında hırsızlardan birinin kollarında dövmeler
olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul genelinde sabıka kayıtları tek tek incelenerek kollarında dövme olan şüpheliler tespit edildi.

Sabıka kayıtlarındaki kolları dövmeli şahıs ile güvenlik kamera görüntülerini karşılaştıran jandarma ekipleri şahsın Savaş K. olduğunu belirledi.
Şahsın kimliğinin tespit edilmesinin ardından yapılan araştırmalar sonucunda Savaş K.'nın adresi tespit edilerek takibe başlandı. Evine yapılan baskında Savaş K. yakalanırken, yapılan aramalarda ise kuyumcu soygununda giydiği kıyafetler bulundu.

Savaş K.'nın sorgulamasında silahlı kuyumcu soygunu olayını Alparslan K. ve Erkan Ş. ile birlikte yaptıklarını itiraf etti. Olayla ilgisi oldukları ileri sürülen Erkan Ş. ve Alparslan K.'nın ise hırsızlık suçundan tutuklu bulundukları öğrenildi.

İfadesinin alınmasının ardından, soygunculuk yaptığı gerekçesiyle adliyeye sevk edilen Savaş K. tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 08:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?