3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Söylet, YÖK'ten ayrıldı

Bakanlar Kurulu kontenjanından, yaklaşık bir yıl önce YÖK üyeliğine atanan İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet, rektör adaylığı için YÖK üyeliğinden istifa etti. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK'e atadığı ilk üye olan Prof. Dr. Söylet'in ismi İ.Ü Rektör adayı olarak geçiyordu. 

Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Söylet'in rektör adaylığını İ.Ü Rektörü Mesut Parlak, akademik yıl açılışında şu sözlerle eleştirmişti: "YÖK Genel Kurulu'na bir yıl önce hükümet tarafından atanan bir üye İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak seçimlerde rektör adayı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu mudur demokrasi, bu mudur bilimsel özerklik? Hem aday olacaksın hem bu adayın değerlendirileceği kurulun üyesi olacaksın, hem de siyasi iktidarın tercih ettiği bir kişi olacaksın. Böyle bir şey olmaz."

SEÇİM TAKVİMİNİ BEKLEDİ 

YÖK, 18 Ocak'ta süresi dolacak Parlak'ın yerine rektör belirlemek için seçim takvimini belirledi. Bunun üzerine YÖK'te daha 3 yılı bulunan Söylet üyelikten istifa etti. Söylet, YÖK'ten ayrılmak için seçim takviminin belirlenmesini beklediğini, görevi bırakmasının eleştiriyle ilgili olmadığını anlattı. Söylet, "Ben ve arkadaşlarım Atatürk ve Cumhuriyete çok bağlı insanlarız" diye konuştu.

Sabah
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 10:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?