30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sözlü Tarih filmleri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema bölümü son sınıf öğrencilerinin 'Sözlü Tarih' filmleri, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Nişantaşı Kampusu Prof. Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yayınoğlu'nun yürüttüğü ders kapsamında gerçekleştirilen 'Sözlü Tarih' filmlerin gösterimi 5-8 Mayıs tarihleri arasında Nişantaşı Kampusu, Prof. Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Sinema, televizyon, tiyatro, müzik, fotoğraf ve reklam alanında emeği geçmiş, deneyimli sektör temsilcilerinden oluşan çok sayıda konuğun da davetli olduğu etkinliğin açılışı 5 Mayıs saat 14.00'te Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Orkan tarafından gerçekleştirilecek. Akordeon tamircisinden, anılarımızdaki tiyatroculara* Yeşilçam'ın unutamadığımız yıldızlarından, emektar kameramanına Kadraj ustası fotoğraf sanatçılarından, köyünde etnografya müzesi kurmuş Köy Enstitülü'ye* Üstat illüstrasyon sanatçısından, çizgi film ustasına kadar pek çok farklı alandan tanınmış ya da sıradan insanların yaşamlarını ve deneyimlerini kendi anlatımlarıyla aktaran filmlerin gösterileceği etkinlikte, öğrencilerimiz filmlerini kendileri anlatacak.

"Sinema-TV 'de Yapım-Yönetim 3-4 " dersi kapsamında sözlü tarih filmlerinin gerçekleştirilmesi sağlayan Öğretim Görevlisi Mehmet Yayınoğlu, amaçlarının 'deneyimleri ve bilgileriyle değerli bir çok kişinin yaşamlarını
anlatmak, bunu yaparken de öğrencilerin mesleki becerilerini arttırmak ve sektöre emeği geçmiş meslek büyükleriyle bir araya gelmelerini sağlamak olduğunu ' ifade ediyor.
3 gün sürecek gösterimler ilk gün saat 14.00'te diğer günler ise saat 10.30'da başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:38:18
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 14:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?