3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Spastikler için hastahane yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a acil olarak 'spastik çocuklar hastanesi' yapılması talimatı verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yer konusunda alternatifleri sunan Erdoğan, bu binalardan birinin bir an önce spastik çocuklar hastanesi olarak hizmete sokulmasını istedi. Sağlık Bakanı Akdağ'ın da gerekli çalışmayı başlattığı öğrenildi. Türkiye nüfusunun yaklaşık 5'te birinin yaşadığı İstanbul'da spastik çocuklar hastanesi olmaması, büyük bir sorun teşkil ediyor. Özürlü çocuklar, hastanenin bulunduğu en yakın il olan Bursa'ya gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Edinilen bilgiye göre Çalışma Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da spastik çocuklar hastanesi bulunmaması nedeniyle yoğun şekilde şikâyet aldı. Türkiye'nin en büyük kentinde spastik çocukların gideceği bir hastanenin olmadığını öğrenen Çelik ise konuyu hemen Başbakan Erdoğan'a aktardı. Bu duruma şaşıran Erdoğan da sorunun çözülmesi için talimat verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı çağıran Erdoğan, bina sorununa çözümü de kendisi buldu.

500 bin spastik çocuk var

Türkiye'de 500 bin kadar spastik çocuk olduğu tahmin ediliyor. Bu hastalığın tedavisi zor ama imkansız değil. Tek şart erken teşhis. Bu hastalığın birden çok sebebi var. Ancak erken doğan bebekler zamanında doğanlara göre daha fazla risk altında. Anne karnında geçirilen enfeksiyonlar, gebelikte ilaç ve alkol kullanımı, gebelikte yetersiz beslenme, plasentanın erken ayrılması, erken doğum, düşük doğum ağırlığı, bebeğin beynine doğum sırasında yeterli oksijen gitmemesi, anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı hastalığın en önemli sebepleri.

zaman
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 19:53:56
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 20:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe s. IP: 88.243.255.xxx Tarih : 7.11.2008 19:33:31

bu hastenenın sadece ıstanbula degıl dıger ıllerede yapılması gerekıyor neden ılk ıstanbul ben konyada bır spastık cocuk annesıyım ve oralara gıtme ımkanım yok keske her yerde bu ımkan olsada cocugumu tedavı ettırebılsem ınsallah o gunler gelır FAZLA GEC OLMADAN!