30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

SP'den Büyükşehir'e suç duyurusu

Saadet Partisi'nin (SP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerde usulsüzlük yaptığını iddia ederek, belediye hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet'teki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen Mehmet Bekaroğlu, hazırladığı suç duyurusunu Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Bekaroğlu, "Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi'nde yapılan usulsüzlüklerle ilgili bir basın toplantısı yapmış ve olayın CD'sini dağıtmıştık. Bugün bu belgeleri Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettik. Biz savcı, polis, zabıta yada müfettiş değiliz. Biz vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Biz siyasetçiyiz, siyaset yapıyoruz. Siyasetin nereye geldiğini, siyaset yoluyla insanların nasıl menfaatler elde ettiğini, zenginlikler oluşturduğunu biliyoruz. Biz halkımız için çalıştığımızdan dolayı, verdikleri vergilerin nasıl kullanıldığını, nerelere harcandığını takip etmek zorundayız. Bu yüzden bu yolsuzluk dosyasını açıkladık ve Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar ettik. Savcı gerekeni yapacaktır. Dün Başkan Topbaş, yaptığım bu açıklamadan sonra bunların tamamının iftira olduğunu söyledi. Bunun kararını Cumhuriyet Savcılığı verecektir. Ancak Sayın Başkanı çok gergin buldum, çok sertti. Buda bendeki dosyaların arkasının güçlü olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Bekaroğlu üzerine ise, "Böyle saçmalık olur mu? İptal edilen bir ihaleyi nasıl yapıyor bir insan? Bunlar çok kesin dosyalar. Bunlar sadece bu kadar da değil. Bize gelip, inceleyip, anlamlı bulduğumuz başka dosyalar da var, firmalar da var. Biz belediyenin devleti ne kadar zarara uğrattığını gösteren bir cetvel yayınladık. Bu olayda da kesinlikle iş önce verilmiş, daha sonra ihale edilmiştir. Zaten CD kaydında da müteahhit bunu açıkça söylüyor. Bunun sonucuna savcılar karar verecek. Eğer memurlar böyle bir şey yapmamışsa hüküm giymeyecek, yapmışlarsa da gereken cezayı çekeceklerdir" dedi.

Kadir Topbaş'ın "Gerektiğinde 4. Murat oluruz" sözlerine de atıfta bulunan Bekaroğlu, "Ben 4. Murat'ım" diye hava atıyor. 4. Murat filan da değildir. Kaldı ki biz 4. Murat istemiyoruz, biz hukuk istiyoruz. Bunlar gerçekten seçildiklerinde padişah olduklarına inanıyorlar. Bizi halk 4 yıllığına seçti. O zaman oldum mu ben 4. Murat. Ne yapacak bu memurlar orda infaz mı edecek. Böyle saçma sapan bir şey olamaz. Burası hukuk devletidir, o belediye başkanıdır. Belediye başkanı halkın verdiği görevi hukuk çerçevesinde yapmak zorundadır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 11:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?