20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

SSK'da kuruma gitmeden prim ödeme dönemi

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) tarafından yeni başlatılan "E-Bildirge" uygulamasıyla işverenler kuruma gelmeden, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden ve strese girmeden, aylık prim ve hizmet belgelerini gönderebilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakırköy SSK Müdürü Ümit Alpaslan, SSK Yönetim Kurulu’nun 21 Nisan’da aldığı karara göre, bu yılın Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, özel ve resmi işyerlerinde, 5 ve üzeri sigortalı çalıştıran işverenlerin, bu aylara ait prim ve hizmet belgeleri ile, Ağustos ve sonraki aylara ait özel ve resmi işyerlerinde, 3 ve üzeri sigortalı çalıştıran işverenlerin, aylık prim ve hizmet belgelerini internet üzerinden kuruma gönderme zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

SSK tarafından başlatılan "E-Bildirge" uygulamasının, işverenlere büyük kolaylık sağlayacağını kaydeden Alpaslan, "Bu uygulama ile işverenlerimiz kuruma gelmeden, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden, strese girmeden, işyerlerinden, evlerinden ya da internet bağlantısı bulunan herhangi bir yerden, 7 gün 24 saat aylık prim ve hizmet belgelerini kurumumuza gönderebilmeleri sağlanmaktadır" dedi.

İstenen belgelerin yasal süresinde bile olsa, internet yerine kağıt ortamında verilmesi durumunda, idari para cezası uygulanacağını vurgulayan Alpaslan, "İşverenlerimizin, zor durumda kalmamak için kurumumuza bir an önce müracaat edip, bildirge sözleşmesi doldurmaları ve işyeri kullanıcı kodu ile kullanıcı şifrelerini almaları gerekiyor" diye konuştu. Alpaslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu uygulama, işverenlerimize ve sigortalılarımıza önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Bu vesile ile, SSK Müdürlükleri’nin önünde uzun kuyruklar oluşmayacak, personel zaman yönünden tasarruf sağlayacaktır. Sigortalıların hizmetlerinin girişleri aylık yapılabileceğinden, hizmet sürelerinin güncel olarak izlenmesi mümkün olacaktır. Ayrıca, emeklilik işlemleri, sağlık karnesi temini, işsizlik sigortası ödemeleri, sağlık provizyonu gibi sigorta ve sağlık yardımlarından daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde yararlanma imkanına kavuşabileceklerdir."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 20:32:13
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?