30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Su Fuarı ve Sergisi açıldı

5. Dünya Su Forumu kapsamında gerçekleştirilen Dünya Su Fuarı ve Sergisi, Expo Tent'te Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açıldı.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan çadırda düzenlenen fuara 14 farklı ülke katıldı. Dünya Su Fuarı ve Sergisi'nin açılışını yapan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Dünya Su Fuarı'nın amacının dünyanın farklı bölgelerinde su etkinliklerine katılmış firmaların bu fuar aracılığıyla elde ettikleri neticeleri dünya kamuoyuyla paylaşmalarını sağladığını belirterek, "Su camiası mensupları arasında bağ kurulmasını sağlayacak fuara ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bu fuar, Türk su sektörünün dünyaya açılımı içinde eşsiz bir platform niteliğindedir" dedi.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan fuar çadırında Hollanda, Japonya, Amerika, Kore, İtalya, Brezilya, İspanya, Portekiz, Umman, İsrail, Danimarka, İran, Çin ve Türkiye'den su ve çevre ile ilgili firmalar, bakanlıklar ve farklı kurumlar stand kurdular. Her ülkenin ayrı bir alana sahip olduğu fuarda bulunan şirketler, içme suyu, atık su arıtımı, sanitasyon, tarım ve başka birçok konuda su ile ilgili ürün ve çalışmalarını, güncel teknolojilerini sunuyorlar.

Fuar, aynı zamanda bütün dünyadan su konusunda yetkili birçok kamu kurumundan ve şirketlerden önemli karar vericileri bir araya getiriyor. 5. Dünya Su Forumu boyunca devam edecek olan fuar ve sergi, katılımcıların pazardaki olanaklarına katkıda bulunurken aynı zamanda potansiyel müşteri tabanına ulaşmalarını da sağlayacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 16:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?