8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Su sayaçlarına dikkat!

İstanbul'da kar yağışı etkisini kaybetmeye başlarken, hava sıcaklığının gece - 4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Yetkililer siyah buz ve su sayaçlarının donma riskine karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul'da kar yağışı Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde hafif olarak devam ederken, ilerleyen saatlerde İstanbul'u terk etmesi bekleniyor. Saat 17.30 itibari ile hava sıcaklıkları şehir merkezinde 0 ila -1 derece, yüksek kesimlerde ise -2 ve -3 derece aralığında seyrediyor.

Gece şehir merkezinde -2, yüksek kesimlerde ise - 4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, siyah buza karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. Açıklamada, "Fırtına ve kar yağışının dinmesinin ardından yollar önce temizlenir, sonra da tuzlanır. Yollar temizlendikten sonra ıslakmış gibi görülür ama bu gerçekte "siyah buz" olarak adlandırdığımız ince bir buz tabakasıdır. Bu ise araç içinden görülemeyen, şeffaf en az sabun kadar kaygan bir buz tabakasıdır. Özellikle köprü, viyadük ve direkt rüzgar alan yüksek kesimler siyah buz tuzaklarıdır. Köprü ve viyadükler yoldan önce donar" denildi.

Açıkta kalan su sayaçlarının donma riskine karşı izole edilmesi gerektiği de belirtilerek, "Su saatleri talaş, karton, bez gibi maddelerle muhafaza altına alınması gerekiyor. Sayaçlarda donma meydana gelmişse ani ısılarla çözülmesi (sıcak su dökmek, ateş yakmak gibi) sayaçların patlamasına neden oluyor" uyarısı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 21:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?