4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Su zammına Topbaş vetosu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ'nin yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere su kullanım ücretlerine yüzde 4.22 oranında zam yapılması teklifine karşı çıktı.


Dünyada bir ekonomik kriz yaşandığını kaydeden Topbaş, "İSKİ kendi açısından haklı. Bulgaristan'dan, Melen'den su getirme projeleri var. Maddi sıkıntısı var. Yüzde 4 büyük bir rakam değil. Ama çok cüzi de olsa dar gelirli insanlara bu yansıyor. Bu bakımdan bunun yapılmamasını istedim" dedi.


Başkan Topbaş, İDO Genel Müdürlüğü'ndeki makamında (BBMD) Büyükşehir Belediye Muhabirleri Derneği üyelerini kabul etti. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Topbaş, gazetecilerin soruları üzerine, İSKİ'nin yılbaşında yapmayı planladığı yüzde 4.22 oranındaki zam teklifine karşı çıktığını açıkladı. Su tarifesinin eski haliyle devam etmesini talep ettiğini bildiren Topbaş, İSKİ'nin sunduğu zamlı teklif Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldiğinde, önerge vererek Meclis'ten zamlı teklif reddini isteyeceğini söyledi.


Doğalgaz ve elektrik fiyatlarını belirleme yetkilerinin olmadığını hatırlatan Topbaş, İETT'nin de toplu ulaşım hizmetlerinde zam talep ettiğini, ancak bunu da reddettiğini kaydetti.
Su zammına karşı çıkmasının seçim öncesi bir yatırım olmadığına dikkat çeken Topbaş, şunları söyledi:
"Kriz var, bu bir gerçek. İşçi çıkartmalarından bahsediliyor. Mümkün mertebe dikkatli olmak zorundayız. Harcamalarımıza ve bunun vatandaşa yansımasına dikkat edeceğiz. Bu krizin etkisini azaltmak ve minimize etmek için tüm sektör, kurum ve kuruluşlar ve halk dayanışma içinde olmalıyız. Bu gemide birlikteyiz, gemimizi birlikte kurtarmalıyız. Bütün yurttaşlar ve yönetim olarak hepimizi birbirimize destek olmalıyız.

Hem piyasayı canlı tutma çalışmaları yapmalıyız hem de birbirimizi gözetmeliyiz. Ferdi, panik içinde sadece kendimizi kurtarmak adına adım atarsak, bu etki çok daha fazla olur ve herkes bundan rahatsız olur."
İSKİ, yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarına yüzde 4.22 oranında zam öngören teklifi, hafta başında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?