30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Suadiye Sönmez için sokağa döküldü

CHP Kartepe belediye başkan adayı Yaşar Sönmez, rakibi Şükrü Kalabalık’ın memleketi Suadiye’de yaptığı açık hava mitingi, yaklaşık dört bin binlerce kişinin katıldığı gövde gösterisine dönüşürken, Suaiye meydanı vatandaşlara dar geldi. Cadde ve sokaklar insan seline dönüşürken, coşkulu kalabalık Suadiye’yi inletti. Sönmez ve meclis üyeleri alana girerken, gençler tarafından havai fişekler patlatıldı.Suadiyeli meclis üyesi adayı Muharrem Genç, AKP adayı Şükrü Kalabalık’a yüklenirken, Sönmez’de projelerini anlattı.

Üzerinde Sönmez ve meclis üyelerinin fotoğraflarının olduğu, son derece teknik ve dizayn açısından güzel bir tarzda hazırlanan tır sahne Suadiye meydanında herkesin ilgisini çekerken, meclis üyesi adayları tek tek tanıtılarak sahneye alındı. Mitingin açılış konuşmasını yapan İlçe başkanı Harun Güneş, kalabalık karşısında umudunun daha da büyüdüğünü ifade ederek, Kartepe’de iktidarı devralacaklarını söyledi.

Güneş’ten sonra mikrofona gelen Suadiye’nin tanınmış ailelerinden ve daha önce DYP ‘den Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katılmış olan Muharrem Genç ise, AKP adayı Şükrü Kalabalık’a yüklendi. Genç, Kalabalık’ın vefasız, kinci, dostlarına sırt çeviren, on yılda Suadiye’ye hizmet yapmayıp mağdur eden biri olarak nitelendirdi.

 

İnsanların işi ile oynadın

 

Genç şunları söyledi: “ Ey Kalabalık, senin he zaman yanında durduk. Seni biz bulup çıkardık. Ama sen, bize her zaman sırtını döndün. Hizmet bakımından suadaye2ye hiçbir şey yapmadın. Suyumuzu bile İSU’ya peşkeş çektin. Vatandaşlar kendi suyuna bile para ödüyor. İSU’ya işçi sokacağım diye bunu yaptın. Ama hani kimi işe verdin? Başka ne yaptın? Bölgemizden sınavı kazanıp işe girmek isteyenlerin bile işe girişini engelledin. Kendi köyünde bile korumalarla gezer oldun. Camiye bile korumalarla giriyorsun. Sen Suadiye’ye ne verdinki, Kartepe’ye ne vereceksin” dedi.

 

Suadiye’den bile oy alamayacaksın

 

Kalabalık’ın geçmişte kendileri sayesinde bir yerlere geldiğini, seçimler bir ay kala makam uğruna AKP’ye geçtiğini, giderek tüm dostlarından uzaklaştığını, Suadiye’ye hizmet yapmak yerine, oy veren vermeyen, destek olan olmayan ayrımı yaparak onlarla uğraştığını, bir Suadyeli olarak bugün kendisinin yanında değilsek, bunun Kalabalık’ın yanlışlarının sonucu olduğunu, kendi bölgesinde destek göremeyen birinin Kartepe’de seçim kazanmasının mümkün olmadığını ifade eden Genç “Sağda solda hava atıyorsun ama sen kendi köyünden bile çıkamayacaksın. Hangi seçim kazanmaktan bahsediyorsun” dedi.

 

 

Hizmet nasıl olur göreceksin

 

Vatandaşların büyük tezaruhat yaptığı Genç, kalabalık gibi yanlışlar yapsa, Suadiye sokaklarında gezmeye utanacağını, 30 marttan sonra Suadiye’ye ve gençlerine kendilerinin yapacaklarını herkesin göreceğini vurgulayıp, büyük destek için herkese teşekkür etti. Genç, konuşmasını Kalabalık’ın yapacaklarını yapacaksak, Allah bize hiçbir makamı nasip etmesin” şeklinde bitirdi.

 

Senden daha fazla Suadiyeliyim

 

Genç’ten sonra mikrofunu alan Sönmez ise, konuşmasına, sadece Suadiye’de doğmakla Suadiyeli olunamayacağını, her zaman Suadaye ile gurur duyduğunu, her kapıyı çalıp ekmeğini yiyip suyunu içebileceğini, Suadiyelilerin mert, yiğit, dostuna dost, sahiplendiğinde arkasında duran insanlar olduğunu vurguladı. Sönmez, “Suadiyelilik söz konusu olduğunda, ondan daha fazla Suadiyeliyim. Çünkü, Suadiyelilik, onlar için ne yaptığınır. Suadiyelilik, buradaki insanları gönül dostu yapabilmektir” dedi.

 

0n yıldır ne yaptınki şimdi yapacaksın?

 

Kendilerinin ısrarla, rakiplerine laf etmekten kaçtıklarını, yaptıkları ve yapacaklarını anlatmayı tercih ettiklerini, ancak Şükrü Kalabalık’ın, her yerde belden aşağı vurduğunu ve kişilik haklarına saldırdığını, siyasetini kendisini karalamak ve iftira üzerine kurduğunu, kaybedeceğini bildiği için ağzına geleni söylediğini, en küçük bir eksiklerini bile kullandığını, Suadiye2de çok hizmet yapmış gibi Uzunçiftlik belediyesinin borçlarını bile kendisine karşı kullanmaya kalkıştığını anlatan Sönmez “Kardeşim, sen önce Suadiye’de ne hizmet yaptın, onu anlat. Bir eserin var mı? Bizim bir ay önce açıkladığımız projeleri alıp, projelerim diye kamuoyuna sundun. Bizden yararlandığına sevindik. Bir sözümüz yok. Ancak, sormazlar mı adama on yıldır niye yapmadın? Basit hizmetleri bile yapamamışsın, şimdi yapacağım diyorsun. Suadiye’ye bir bak bakalım” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Yüzde sekiz fark olmazsa kazandım kabul etmem

 

Sönmez, meydandaki kalabalığın seçimin sonuçlarını gösterdiğini, Kalabalık’ın insanları yanıltmak için kendisinin yüzde otuzdan fazla oy alamayacağını söylediğini ifade ederek “ Seçimi nerden alacağın oyla alacaksın. Hangi belde sana oy verecek? Hava atmakla olmaz. Ama, şunu rahatlıkla ilan ediyorum. Eğer, sna yüzde sekiz fark atmazsak, bu seçimi kazandık kabul etmeyeceğim ve halktan özür dileyeceğim” dedi.

 

Suadiye projeleri

 

Sevgi gösterilerinin doruğa çıktığı mitingde, Kartepe için, turizm, sağlık, kültür, sanat, altyapı, ulaşım, konut ve iş imkanları yaratmak gibi büyük projeler gerçekleştireceklerini anlatan Sönmez , Suadiye için ise “İçme suyu isale ve dağıtım kademelerinin yenilenmesi, atıksu hatlarının eksik olanlarının tamamlanması, Kartepe eteklerine ( İfraziye Bölgesi) ihtisas hastanesi kurulması girişimi, Suadiye girişindeki trafik sorununu çözmek için, yeni bir proje ile giriş ve çıkış yolunun yeniden düzenlenmesi, sanayi arazisi olarak ayrılan yerlere bacasız sanayi teşviki, sulama sorunun çözümü, donanımlı Kültür Merkezi, meslek kursları, Kör ve Kara derenin ıslahı, spor kompleksi, tüm Mahallelere muhtarlık binası, emekli dinlenme evi, çocuk parkı ve dinlenme alanları, ücretsiz sağlık merkezi ve ambulans hizmeti ve hastalara evde bakım hizmeti gerçekleştirilecek” dedi.


 

..
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 15:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?