1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Suç örgütü operasyonu

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, 15 kapkaç ve 8 gasp suçuna karıştıkları ileri sürülen 3'ü kadın 6 kişi yakalandı. 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şubeye bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmalar sonucu, Kadıköy, Beykoz, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Bahçelievler'de banka ile tapu daireleri önünde bekleyip takibe aldıkları kişilerin çantalarını kapkaç yöntemiyle ya da silah tehdidiyle gasp ederek aldıkları belirlenen bir çete belirlendi.

Bu tespitin ardından yaklaşık 4 ay süreyle teknik ve fiziki takibe alınan çetenin üyelerinin yakalanması amacıyla, çeşitli ilçelerdeki 12 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, şebeke lideri Nadir S, kız arkadaşı Havva Y, Cem Cafer K, eşi Filiz K ve Mehmet Deniz C. ile Moldova uyruklu Alexnda D. gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde, evlerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 135 fişek, 1 çelik yelek, 3 bıçak, 5 dizüstü bilgisayar, gasp olayında kullanılan 6 çift eldiven, 3 bere, 19 bin YTL, 10 bin 365 ABD Doları, 250 Avro ele geçirildi. Ayrıca 2 çalıntı otomobil ile 3 minibüsün de aralarında bulunduğu 11 araca el konuldu.

Yapılan sorgu ve incelemeler sonucu, geçen yıl ve bu yıl 8 ayrı gasp ve 15 kapkaç suçuna karıştıkları anlaşılan şebekenin bu süreçte yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL haksız kazanç sağladığı belirtildi.

SUÇ DOSYALARI KABARIK
Polis yetkilileri, suç örgütünün lideri Nadir S'nin, elde ettiği para ile kendisine lüks otomobil ile Gaziosmanpaşa Boğazköy'de bir villa satın aldığının belirlendiğini ifade ettiler.

Nadir S'nin 31 ayrı hırsızlık, 3 dolandırıcılık, 1 sahtecilik ve 1 oto hırsızlığından, diğer şüpheli Cem Cafer K'nın da hırsızlık ve gasp suçlarından arandığını belirten yetkililer, Mehmet Deniz C'nin de “adam öldürmeye teşebbüs” ve “yaralama” olaylarından emniyette kaydı bulunduğunu bildirdiler.

Haklarında, karıştıkları kapkaç ve hırsızlık gibi suçlar dışında “suç işlemek için çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçundan da yasal işlem yapıldığı kaydedilen zanlılar, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına gönderildi

AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 14:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?